Пламен Шалъфов: Внесеното проекторешение на ИТН противоречи на коалиционното ни споразумение

  • 31 май 2022 09:30

  • 1282
  • 0
Пламен Шалъфов: Внесеното проекторешение на ИТН противоречи на коалиционното ни споразумение
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

"Определено ни изненада внесеното проекторешение на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ от вчера, тъй като то противоречи на коалиционното ни споразумение". Това заяви в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" депутатът от "Продължаваме промяната" Пламен Шалъфов:

"На страница 102 в раздел "Финанси“ точка 46 третира точно темата за еврозоната и там пише, че Министерството на финансите и БНБ ще изготвят анализ на ползите и негативите от въвеждането на еврото в България, което да е основа на мащабна кампания една година преди влизането в еврозоната, тоест този план за ползите и рисковете от самото начало се възприема като разяснителна кампания и той трябва да бъде готов една година преди влизането в еврозоната. По заявка на Българската народна банка той ще бъде готов до месец, месец и нещо, така че срокът ще бъде спазен и коалиционното споразумение ще бъде спазено. Това, което се случва е, че колегите от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ по някаква причина смесват два срока. Единият срок е една година преди влизане в еврозоната за този анализ, а другият срок е 18 месеца преди влизането в еврозоната да се приеме техническият план за приемане на еврото, което беше прието на Министерски съвет".

ИТН: Националният план за еврото да влезе в сила, само след като НС приеме анализ за ефектите

Депутатът от "Продължаваме промяната" успокои, че няма основание за притеснение, тъй като на практика България вече е в еврозоната:

"Курсът евро – лев е фиксиран от две десетилетия заради валутния борд. БНБ няма правомощия да пипа лихвените проценти, също и паричната маса".

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1282 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини