ИТН: Националният план за еврото да влезе в сила, само след като НС приеме анализ за ефектите

  • 30 май 2022 16:41

  • 488
  • 0
ИТН: Националният план за еврото да влезе в сила, само след като НС приеме анализ за ефектите
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

"Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ внесоха в НС проект на решение, в което е записано, че Националният план за въвеждане на еврото може да влезе в сила едва когато парламентът приеме анализ за ефектите на единната европейска валута.

Посочва се, че анализът трябва да бъде изготвен от Министерство на финансите и БНБ. Той трябва да съдържа очакваните промени, ползите, разходите, рисковете и предизвикателствата от присъединявате на България към Еврозоната, икономическата и финансовата политика на страната и да се сравни с ефектите от въвеждането на еврото в другите държави.

Асен Василев: Правителството прие план за въвеждане на еврото

Вносители на проекта на решение са Любомир Каримански, Ива Митева и Тошко Йорданов.

Миналата седмица от „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ реагираха остро на приемането на Националния план на заседанието на МС в петък с аргумента, че не е изпълнена договореността за общественото му обсъждане и представяне на анализ от двете институции - МФ и БНБ.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
488 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини