Зам.-министърът на икономиката: Антикризисните мерки влизат в сила, след като парламентът плати сметката

  • 30 май 2022 08:17

  • 1469
  • 3
© БНТ

Въвеждането на антикризисните мерките, които са добри не означава, че ще работят, ако няма ефективен контрол и индикатори, през които да се измерва техният пряк ефект върху покупателната стойност на гражданите. Toва заяви заместник-министърът на икономиката Димитър Маргаритов в предаването "Денят започва" по БНТ.

Всичко по темата:
Антикризисните мерки на кабинета Петков 154

Това, което ние ще правим е паралелно с изготвянето на текстовете, с които ще бъдат въведени мерките, е да се изработи механизъм за контрол и мониторинг на самите мерки. Механизмите, по които функционират мерките ще бъдат въведени със сметката, която трябва да бъде платена от Народното събрание с актуализацията на бюджета, подчерта зам.-министърът.

По думите му механизмите за контрол дават своя резултат да не се стигне до шоково и изкуствено покачване на цените.

Спекулата е понятие, което се разглежда в гражданския и обществения смисъл, но ако има нужда от допълнителни механизми за контрол, тогава би имало спекула. За картел има съмнения, че може да има и може да бъде установено дали определени търговци не злоупотребяват с настоящата ситуация, отбеляза Маргаритов.

Извънредно заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество

Той се надява, че ще успее да държи нещата под контрол, когато с усилията на всички институции се осъществява засилен дейност.

Защитата на потребителите ще бъде основна тема в моята работа и ще се постарая да оправдая доверието затова хората максимално да усетят ефекта на мерките с по-строг контрол, увери Маргаритов.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1469 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
30години едно и също....

2022.05.30 | 10:21

3
путьо маринкин удобна марионетка, която трябва да хрантутим......
Mina

2022.05.30 | 10:05

2
Поредната ПП Пръдня
30години едно и също....

2022.05.30 | 08:44

1
поредната послушна нищоправеща подлога....

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини