Илхан Кючук: Делян Пеевски не е участвал в изграждането на "Южен поток"

  • 29 май 2022 18:26

  • 682
  • 0
Илхан Кючук: Делян Пеевски не е участвал в изграждането на "Южен поток"
© Кадър: БТВ
Слушай новината Слушай новината

„Нито по Балкански, нито по Турски, нито по Южния поток ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с като политическа сила не е участвала във взимането на решения. Народният представител Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на по никакъв начин не е участвал в изграждането на тези потоци.“ Това обяви в предаването „120 минути“ по БТВ съпредседателят на "Обнови Европа" в Европейския парламент Илхан Кючук.

"Онези, които се опитват по такъв циничен начин да набутат ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, че е проводник на един или друг интерес, в случая на Русия, ще получат своя отпор. Защото ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с има историята на проатлантическа партия, която е дала жертви. И няма да позволим цинизма, на който и да е политик да се качи на наш гръб", добави той.

Премиерът Петков: Преди две седмици бяхме най-зависими от руския газ в ЕС, сега сме с нулева зависимост

Кючук обясни, че ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с ще вземе своето политическо решение как да постъпи, след като съдът в САЩ се произнесе за Пеевски, който попадна под санкциите на американския закон "Магнитски".

Българският му вариант, който подготвя финансовото министерство, обаче е много по-различен случай, смята Кючук, като го нарече "фашистки".

"Той цели без съд и присъда да се създават оперативни списъци, които да бъдат контролирани от изпълнителната власт и сам по себе си връща духа на българската демокрация 70 години назад. Нещо, от което Европа се е освободила, отричайки фашизма и нацизма. Той сам по себе си е фашистки закон", заяви Кючук.

Според него в България се забелязвало "отстъпление от правовите принципи".

Той коментира и санкциите на ЕС срещу Русия.

"Мисля, че единствената логика на санкциите е да накара Руската федерация в този случай да седне на масата и да се потърси възможност за за мир. Звучи много притеснително, че политическата реторика все повече е за война, отколкото за мир, а ние като политици и дипломати искаме да търсим всички възможности за намиране на мир", обясни той. 

За Северна Македония евродепутатът коментира, че трябва да се върнем към прагматизма.

"Под това разбирам да се подпише едно споразумение между двете страни и да бъде изписано много подробно какви са стъпките преди междуправителствената конференция. Има технология за това, но е факт,  че ние допускаме разделението на двете държави. Това няма да ни доведе по никакъв начин в добра посока“, каза Кючук.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
682 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини