Красимир Каракачанов: Скопие се държи така, все едно България кандидатства за ЕС

  • 28 май 2022 20:24

  • 2250
  • 11
Красимир Каракачанов: Скопие се държи така, все едно България кандидатства за ЕС
© Кадър: Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Фактът, че Кирил Петков и приближеният му екип водят собствена политика е неоспорим. Това коментира в предаването „Карай направо” по Нова телевизия почетният председател на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността във връзка с ветото ни на Република Северна Македония.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1237

„Последният Коалиционен съвет беше поредният опит на Кирил Петков по някакъв начин да придума коалиционните си партньори, защото след два дни трябва да ходи в Париж да се среща с Макрон. Иска явно с нещо да се похвали”, подчерта той.

По думите му проектът за самолетна линия до Скопие е било ясно още от началото, че ще бъде фиаско, като отчете, че няколко пъти „други ентусиасти” са го пробвали. „По-голям успех щеше да има авиолиния София-Видин”. И допълни, че премиерът го е направил „в опитите си да се хареса навън, някой да го потупа по рамото и да се снима с него”.

Почетният председател на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа засегна и приемането на еврото: „За да те потупат в Брюксел, без обществено обсъждане и дебат в обществото, натрисаш на българската икономика в тази криза еврото. Айде да проучим опита на Германия, Гърция и на други държави и да видим какво се случи с гражданите”, апелира той.

Каракачанов отчете, че по договора със Северна Македония не е изпълнено нищо за пет години. „Скопие явно не желае да изпълнява този договор. Смята, че след като има подкрепата на няколко международни фактора, България е длъжна да клекне”, категоричен е Каракачанов.

„Вижте реакциите на скопските политици. Те се държат все едно, че ние кандидатстваме и им се молим, а не те. Едва ли не вече въпросът е стигнал дотам, че те ще ни обявят война, защото ние сме някакви изнудвачи. В Скопие се намират крадците на българската история”, смята той.

Каракачанов е на мнение, че досега нито едно българско правителство не си е позволило лукса да се опита да излъже обществото и да заобиколи българския народ и неговите интереси. „Това, което се опитва да направи сегашният министър-председател”, добави той. 

Според него партньорски държави са готови да загубят общественото мнение в България, за да си прекарат техния интерес в Македония, Албания и Косово. „Не ни натискат само за Македония. Това, че сме членове на НАТО и ЕС не означава, че трябва да ходим със свалени гащи”, смята той.

Почетният председател на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа обясни, че ако е бил на мястото на Кирил Петков е щял да прекрати разговорите с Република Северна Македония заради липсата на действия по договора.

„Когато сте готови да изпълните условията или сте ги изпълнили, заповядайте - продължаваме да разговаряме. А не да ходим да се молим”, заключи Каракачанов. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2250 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2022.05.28 | 20:54

1
европа се държи така

2022.05.28 | 20:54

2
тоя тъп комунистически агент дори не може да разбере колко е тъп...

2022.05.28 | 20:57

3
Подкрепям Украйна, а не Русия, поради следните причини: 1. Украйна е братски народ. 2. Ние сме християнизирали Украйна. 3. Дали сме азбуката на Киевска Рус. 4. 70% от войнишкия състав в руската армия през 1878г. са украинци. 5. Над 200 000 българи са се преселили в земите на Украйна, област Бесарабия. 6. Украйна признава, че е получила азбуката и християнството от България (за разлика от Русия). 7. Украйна никога не е организирала и финансирала бунтове, метежи, въстания и преврати в България. 8. Украйна никога не е организирала политически убийства в България. 9. Украйна никога не е крала архивите ни. 10. Украйна не е крала златния ни резерв. 11. Украйна никога не е разпокъсвала землището ни. 12. Украйна никога не е насъсквала Сърбия, Румъния или Турция да ни нападнат. 13. Украйна не е измисляла нови, несъществуващи езици. 14. Украйна не е измисляла несъществуващите македонска, тракийска, шопска и добруджанска нации. 15. Украйна никога не ни е обявявала ВОЙНА!!! 16. Украйна никога не е прехвърляла диверсионни групи на наша територия. 17. Украйна никога не е имала свои "украинофилски" партии в България, имащи за цел дестабилизацията на държавата и обществото. 18. Украйна никога не е финансирала и поддържала национални движения „Украинофили“, нито участва в правенето на събори, където се веят украински знамена. 19. Украйна не ни продава най-скъпия петрол и газ в Европа. 20. Украйна не заселва стотици хиляди украинци по нашето Черноморие. 21. Украйна не е пращала въоръжени терористи в България. 22. Украински политици не са заявявали, че ще ни изкупят и другата половина от Черноморието, след като вече били изкупили едната половина. 23. Украйна не е финансирала чудовищни терористични атентати в България, най-големите и кървави в света за времето си. 24. Украйна не е промила мозъците на 80% от българите да ѝ се кланят и да предават България, нито дели хората на украинофили и украинофоби, за да внася допълнително разделение и разединение у българите. 25. Украйна не е нападала (за последните 1000 г.), бомбардирала и окупирала България. 26. Украйна не притежава между 30 и 50% от българската икономика и не ни държи в 100-процентова енергийна зависимост от нея посредством свои хора в българския парламент, съдебни и правоохранителни служби и структури. 27. Украйна няма 45-метрови паметници, символизиращи престъпен режим и не ни заплашва, че ще ни се случи случка, ако ги махнем. 28. Украйна не ни е пренаписвала и фалшифицирала историята. 29. Украйна не ни натяква постоянно как ни била освобождавала два пъти и как трябва да сме ѝ вечно благодарни, тоест надупени и подчинени. 30. Украйна не е поставяла свое марионетно правителство и престъпен режим и диктатура, които управляваха 45 години, избиха цвета и елита на нацията и върнаха България със 100 години назад в развитието и. Има и други причини, но тези са основните

2022.05.28 | 20:58

4
Мачкайте макетата до дупка
АЗ МИСЛЯ ТАКА, СКОПИЕ В ЕС през крив макарон...

2022.05.28 | 21:20

5
Когато Скопие са готови съобразно с нашите изисквания, тогава може да отпадне ВЕТОто и стартират членството си в ЕС. Аз виждам РСМ да бъде готова някъде 240 година. Сърбия не бива да бъде членка на ЕС. Те са комунисти, путинисти! АЛБАНИЯ е готова и трябва сега да стартира своето кандидат членство.

2022.05.28 | 22:45

9
Абре мозък, ти да не мислиш, че европа иска некви албани-мафиози и още полубългари в ЕС. САЩ и уроспиите от ЕК натискат, а 26 национални правителства викат "дръжте ветото".
абе мухльо,

2022.05.28 | 21:26

6
западняците са ни вързали в кърпа ти ли ще ги възпрепятстваш да опоскат македония

2022.05.28 | 22:36

8
Теб какво те интетесува крадец.

2022.05.28 | 22:33

7
западняците мислят, че всички българи са като надка пиратка, циганина костов, педала стенишав, боко тиквата или киро клоуна - аман от плазмодии
Ганчо

2022.05.29 | 06:24

10
При такива смешни политици кво очаквате.
Майтапчи Йово

2022.05.29 | 13:46

11
Същата тази свиня не беше ли за евро-то допреди няколко месеца, когато цицаше на държавна ясла:)))?!? На хранилката всички са за, но га ги раздигнат от там става "чудо" и всички са с... гражданите и против евраките:)))?!?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини