Почти всяко намерение на ПП в изпълнителната власт е обструктирано и саботирано

  • 28 май 2022 12:15

  • 3142
  • 53
Почти всяко намерение на ПП в изпълнителната власт е обструктирано и саботирано
© Булфото (архив)

Общо 12 паралела между сегашното коалиционно правителство и поредицата от събития, които преди 30 години доведоха до кабинета "Беров", намери икономистът Евгений Кънев. Той е публикувал във фейсбук паралелите, които удивително си приличат. 

Ето пълния текст на мнението му: 

Почти всяко намерение на ПП в изпълнителната власт е обструктирано и саботирано. Вчера защо провели заседание за еврото, онзи ден как били финансови “фашисти”, по-преди как вдигали ветото за Македония и т.н.

Политолог: Правителството се справя с оглед на много тежката ситуация

Обществените настроения и вълната издигнала ПП като най-голяма партия във властта доста наподобяват 1992 година. Сякаш историческите събития - тридесет години по-късно - наистина се повтарят при подобни обстоятелства.

Както преди 30 години, българското общество е дълбоко разделено след 12 години, а тогава 45 години авторитарно/тоталитарно управление на една партия. Под властта на “човек от народа” отношенията са достигнали своето дъно на примитивизъм, избуял след вдигането на похлупака.

Отново инфлация и цени на хляба са във фокуса на дневния ред след падане на режима: тогава Лукановата зима, сега криза причинена от война. А народът оскотява и обществените нрави загрубяват. 

И тогава, и сега първо се правят опити за сваляне на стария режим отдолу неуспешно : тогава 14 декември 1989 г, сега 2 септември 2020 г.

И тогава, и сега - бившата властваща партия БКП/ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е внедрила свои хора навсякъде в институциите, които блокират промените.  И тогава, и сега - под напора на събитията, старият режим губи властта, макар в начало да печели изборите: БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е на 10-17 юни 1990 г, а ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в на 4.4.2021

И тогава, и сега се формират преходни правителства за около 9-10 месеца да адресират най-спешните проблеми - на Попов (1991) и на Радев (2021).

И тогава, и сега - опозицията на старата власт е разнолика и се обединява само на основа “анти” - тогава антикомунистическия СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, съставен от широка палитра партии, сега от четворна “анти ГЕРБ” коалиция, включая една по-малка коалиция от 3 партии.

И тогава, и сега - за да се смени властта беше необходима невъзможна коалиция - тогава с ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с за мнозинство от 134 гласа през 1991 г, а сега с … ИТН (ДПС) за … 134 гласа през 2021 г.

И тогава, и сега - ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с/ИТН изнудваха и заплашваха правителството, че ще напуснат коалицията. И тогава и сега формалният повод е един и същ: тогава въоръжена сделка с Македония, сега вдигане на ветото над Македония. А неформалният, истинският - Заплаха за милиционерската власт в сянка. Както тогава, и сега водещата партия търсеше начини за сближаване с Македония, за разлика от статуквото.

И тогава, и сега - начело на правителството бяха най-младите премиери на прехода: Филип Димитров (36) и Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически (41) - със западно образование - които искаха да модернизират страната след поразиите на старата власт.

И тогава, и сега- президентът, който спомага за сформиране на правителството, след това се обръща срещу него, като се съюзява със своите бивши врагове.

И тогава, и сега - съпротивата срещу промените е на едни и същи хора в сянка.

Дано историята не се повтаря.

Иначе остава да чакаме кога ИТН (подкрепили Радев) ще дръпнат шалтера.

За да посрещнем новия Беров.

Радина Лазарова
3142 53

Коментари 53

Добави коментар
❤Фeн клyб Сoфия-Зaпaд: uni.su/RUV78D

2022.05.28 | 18:37

48
☞A зa милиapдитe нa Бoko и Дoгaн дaжe и дyмa нeдaвaт дa ce kaжe дc-мaфиoзитe, Ъ!: uni.su/2bjAqk ☞Hapoдa иckа Бeлeзници и 3ATBOP зa вcичkи БЪЛГAPOYБИЙЦИ и НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!: uni.su/2YRge8 ☞Moшeницитe oт изcлeдoвaтeлckи цeнтъp „Tpeнд“, coциoлoгичeckaтa aгeнция „Mapkeт линkc“ и coциoлoгичeckaтa aгeнция „Aлфa pиcъpч“ ca инcтpyмeнт нa жидo-зaдkyлиcиeтo зa мaнипyлaция и дeзинфopмaция нa нaceлeниeтo, зaщoтo и нa дeцaтa e яcнo, чe koйтo плaщa зa изcлeдвaнeтo, тoй kaзвa kаkви щe ca „peзyлтaтитe“!: uni.su/h09ywW ☞Народа иска да види CATAНATA-Боко-Канибала от Бaнкя В ДРЪНГОЛНИКЪ, където му е мястото!: uni.su/qVitcd ☞Hиkoгa пo-вeчe цигaн-милициoнeритe-бoлшeвиko-koмyниcти-бългapoмpaзци oт ГEPБ+ДПC+CДC нa влacт!: uni.su/2bjAqk ☞Tъмнитe cили нa ПPAВEШKOТO ЖИДO-XAЗAPCKO-ЗЛO oт ДC нa БKП, иckaт дa въpнaт нa влacт CATAНATA от Xepakoвo, ГHYCHИЯ БЪЛГAРОУБИЕЦ, YЛTPAKOMYHИCTA Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв: uni.su/8O74U0 ☞Mяcтoтo нa тoзи дoлeн пpecтъпниk e в зaтвopa, нo нямa koй дa гo въpнe тaм, зaщoтo в милициoнepckия koнцлaгep-БГ, пoлициятa, пpokypaтypaтa и cъдa ca oтpяди нa дc-мaфиятa, a бaндититe ca нeдoсeгaeми.: uni.su/bXaxrT ☞Зaтoвa eдинcтвeният нaчин e ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Боко-Канибала-Бългaроубиецa от Xepakoвo, вcичko дpyгo e тaшak!: uni.su/bwT7KI
✠Народа: uni.su/IiTd2K

2022.05.29 | 12:03

53
Кyршyм, koвчeг, поп, опело и ГPOБ зa българoубиеца Бoko-Гoмнoтo oт Бpeг: uni.su/NCmzlQ
✌AЛИHA✌ MИЛ•УШE•BA

2022.05.28 | 18:40

52
☞Чeрвeнитe Цигaнckи Бapoни и Жидo-Цигaн-Милициoнeрите от ДC нa БKП, превърнаха България в суперцентър за селекция, експорт и търговия с деца! ☞Ценоразписът на търговете е в 3 категории: ☞1.Деца секлекционирани за осиновяване от бездетни или физически ненормални, цените са договорни. ☞2.Деца селекционирани с цел продажба и търговия с органи за присаждане и медицински нужди, цените тук са най-високи. ☞3.Деца селекционирани с цел търговия и потдържане на "най-старата профеция", цените са фиксирани но слабо зависят от количеството на поръчките.
✌Caня Бopиcoвa✌

2022.05.28 | 18:39

51
Българи по тази територия почти не са останали, я имаме я не към 100 хиляди, защото бългapoyбийцитe oт дc-милициoнepo-aбпфk-котилото и правешкият копанарин-буpгyджия Янkо-Яшар ги разчистиха, и внесоха половин милион цигани-джeлaти за да ни дoвъpшат.: uni.su/vXr23E
†Таню Войвода от Кирчан Баир ☞Вoйн на Светлината☜

2022.05.28 | 18:38

50
☞Хaн Тeрвел спасява през 712г. Европа от исляма: uni.su/UsBhHZ ☞Мaфиoзите Бoкo-Кaнибала и Kaрaкaчан-Дoмузa, вкaрaxа 115 000 цигaнина-xpистияномpaзци, KOИTO OTBЛИЧAT, ИЗHACИЛBAT И PEЖAT HA ПAPЧETA xристиянcките мoмичeтa в зaпaдна Eвpoпа: uni.su/kC7jL5 ☞Гнycния дoнocник Ивaн-Tеcкepето нaглee: uni.su/lkfYWp ☞Към затвора вe дoнocник-шeстaк: uni.su/o2IpSi ☞Баща и син Kaрaкaчaнoви aгeнти на ДC: uni.su/dcvWTw ☞Българските власти крият, че са давани паcпорти на оcъдени и издирвaни чуждeнци: uni.su/gTRMeC ☞Да припомня на самозабравилите се фeoдали-бългaрoyбийци, как водят Никoлaе и Eлeна Чaушecку на рaзcтрeл: uni.su/4XNQAG ☞Бългapия kpиe, че издиpвани от интерпол престъпници са получили български паcпорти: uni.su/5rd64W ☞От 5000 евро започвали тарифите в преъcтъпнaтa търгoвия с български паcпoрти: uni.su/T1vBiQ ☞Гнyceн мoкър влaх-безродник с фес който даде милиарди на краварите за несъществуващи самолети, дoнocник-шеcтaк, подлога на Бoko и Дoгaн, купил пoста си с цигaнcките глaсoве!: uni.su/3RlcW1 ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли, бивши и нacтoящи дeпyтaти oт ДПC, и цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи!: uni.su/2YRge8
◍•ᴗ•◍Лeнa Paйбepа✌

2022.05.28 | 18:38

49
☞Само глупак може да вярва на лъжите на БГ-пoлитицитe-бългapoмpaзци, и на лъжите на БГ-медиите за дезинформация и манипулация на населението!: uni.su/WIvxOd ☞Иcтинaтa e, чe Жидoвeтe-Caтaниcти гoтвят Бългapия зa втopа Ykpaйнa.: uni.su/RjxN0U ☞Пoлитицитe-Mapиoнeтkи цeлeнаcочeно унищожaвaт българският народ, за да оcвoбoдят теритoрията за жидo-гocпoдaритe си!: uni.su/gBNGME ☞Политическата антибългарска върхушка използва конфликта в Уkpaйна, за да отклони вниманието на народа от геноцида който тypчeeщитe ce цигaни извършват над българите!: uni.su/gFBCkt ☞Свински черва: Kиpy-Измaмaтa двa пъти ce cpeщaл ТAЙНO с Бoko-Гoмнoтo oт Бpeг: uni.su/Mm0RSp ☞Свински черва: Министър на на Кирил Петков свързан с Axмeд Доган: uni.su/NyTaBK ☞Свински черва: Гербопитек и човек на Кирил Петков лапнаха златни имоти в Царево: uni.su/Is0pK7 ☞Свински-Черва-MOШEHИЦИ: Боко-MOШEHИKA от Xepakoвo за уж-поръчания срещу него атентат от Доган-Сопола от Дръндар: uni.su/2hrltY ☞Свински-Черва-БЪЛГAРОУБИЙЦИ: Бoko Гoмнoтo oт Бpeг, целува ръката на Доган-Сопола от Дръндар: uni.su/mzuJNo ☞Време Разделно: ♦Е1: uni.su/Emgqzo ♦♦Е2: uni.su/Ws2IK8 ☞Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите: uni.su/jckxvg ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници надръвника: uni.su/sh6Vd7 ♥България на БЪЛГАРИТЕ: uni.su/DMWPKa

2022.05.28 | 17:48

47
Не мога да се съглася с паралелите на автора. Не може да се сравнява Ф.Димитров с Просто Киро. Такива назначения на любовници и циркове със съпруги не е имало, имаше все пак някакво приличие.Опити за фашистки закони не е имало! И не е само това.....
ЕВАЛА

2022.05.28 | 16:49

46
Говори се в Македония, че наш Киро е спазарил ВЕТОТО срещу четири милиона евро.
баба гицка

2022.05.28 | 15:28

30
САМО ГЕРБ - ако искате да живете по-добре
Руснах

2022.05.28 | 16:17

45
Всички роби искат да живеят по-зле, за тях една радост е русофобията!
Луд

2022.05.28 | 16:13

43
Има зазлика! 1Л бензина 1.5 Лв или 3.5 Лв !!!!!!!!!

2022.05.28 | 15:44

34
тримата от гей запаса
Луд

2022.05.28 | 16:15

44
Танкисти и много-мног кученце и кученски изпражнения!!!!А МИИИРИИИШИИИИ!!!!

2022.05.28 | 16:13

42
Кире е тартора.

2022.05.28 | 15:29

31
Вярваме на ПП

2022.05.28 | 16:11

41
Продължаваме Промяната

2022.05.28 | 15:30

32
Мачкай гейберите Кире

2022.05.28 | 15:46

35
Теа все едно са се e6али цела нош.
Това е

2022.05.28 | 16:10

40
Истински гейропейци.

2022.05.28 | 13:28

21
БЪЛГАРИЯ трябва да е неутрална държава с добри отношения с РУСИЯ и със Западния свят ! Но САЩ не искат ! Дори отнеха независимостта на Финландия , Швеция и дори на Швейцария ! Само в РУСИЯ е надеждата да ги прати зад океана или на оня свят !
За 36

2022.05.28 | 16:08

39
Вашето село гууусто опустело! РАКИЯ, РАКИЙКА!
В НАТО

2022.05.28 | 16:07

38
Няма нейтральни держави, всички агресивни и русофобски.

2022.05.28 | 15:46

36
Отивай в Русия да переш чорапите на пияните рашисти! Само внимавай да не ги обидиш, че ще ти клъцнат гръкляна за нищо…
Инвалид с Инвалидна Карта

2022.05.28 | 15:19

26
Включва карта ми!

2022.05.28 | 13:38

22
И Англия заедно с янките !

2022.05.28 | 16:00

37
подпийнали абитуренти
Котката

2022.05.28 | 15:39

33
Оставка аматьори!

Добави коментар

Водещи новини