Президентът проведе телефонен разговор със специалния пратеник на Великобритания за Западните Балкани

  • 27 май 2022 17:35

  • 650
  • 7
Президентът проведе телефонен разговор със специалния пратеник на Великобритания за Западните Балкани
© Булфото (архив)

Преодоляването на последиците от войната в Украйна и европейската перспектива на Западните Балкани обсъди държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в телефонен разговор днес със специалния пратеник на Обединеното кралство за Западните Балкани сър Стюарт Пийч.

Двамата бяха единодушни, че освен заплахите за сигурността, са налице и социални и икономически последици от военните действия, за справянето с които са необходими реални действия. Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и сър Стюарт Пийч обсъдиха начините за преодоляване на очертаващата се продоволствена криза предвид блокирания износ на зърно от Украйна - втората по големина държава производител и износител на зърнени храни.

Специалният пратеник на Обединеното кралство за Западните Балкани изрази готовността на страната си за реализиране на съвместни проекти в областта на енергетиката, свързани с диверсификацията на доставките за региона.

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и сър Стюарт Пийч подчертаха, че напредъкът на Западните Балкани в процеса на европейска интеграция има стратегическо значение за сигурността и стабилността на региона. Българският държавен глава заяви, че зачитането на правата на македонските българи е ключова предпоставка за започване на преговори за членство в ЕС на Република Северна Македония.

Радев призова за откровен и мъдър диалог между България и РСМ

Затова България очаква българите в РСМ да се впишат на равноправна основа с другите части от народи в Конституцията на страната.

Последвайте канала на

Владимир Василев
650 7

Коментари 7

Добави коментар
плевен

2022.05.27 | 17:44

1
тази к урва радев как не те срам бе
плевен

2022.05.27 | 17:47

2
радев ти си проститутка
Хаха

2022.05.27 | 17:51

3
Те Великобритания ни държаха 7 години без право на работа само самонает сега той бил провел разговор
ДБ

2022.05.27 | 18:01

4
Комунист и предател на България е този Кремълски агент.
БЕЗ ЕЗИКАА НА ОМРАЗАТАРСМ може да се надява за ч

2022.05.27 | 18:10

5
Сър Пийч, Албания трябва да бъде приета не в пакет с РСМакедония в ЕС. Албанците са коректна нация. Македонците са шювенисти, марионетки на Сърбия и Кремъл. БЕЗ ЕЗИКАА НА ОМРАЗАТАРСМ може да се надява за членство в ЕС.
Хамелиона каква

2022.05.27 | 21:40

6
простотия е измислил пак.
Хамелиона каква

2022.05.27 | 21:40

7
простотия е измислил пак.

Добави коментар

Водещи новини