Зам.-правосъден министър: Българският вариант на "Магнитски" противоречи на Конституцията

  • 27 май 2022 13:05

  • 1077
  • 8
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

От това, което се запознах в публичното пространство, останах с впечатлението, че авторът на законопроекта не е ясен, каза пред журналисти зам.-министърът на правосъдието Борислав Ганчев по повод в отговор на въпрос за разпространения в публичното пространство български вариант на американския закон "Магнитски", предаде репортер на Novini.bg.

В Министерството на правосъдието имаме работна група, която работи по закон за мерки за защита на националната сигурност, свързани с икономическата и с финансовата сигурност на държавата. Това не е законопроектът, който беше публикуван в медиите. Ние не можем да застанем зад публикувания законопроект, защото според нас той противоречи на Конституцията, на европейското законодателство, на Европейската конвенция за защита правата на човека, заяви Ганчев.

Работната група продължава своята работа, така че, когато сме готови, ще го обявим по съответния начин, ще е ясно кой е авторът на това, което е предлагано и ще можем да застанем с името на нашата институция, каза още зам.-министърът на правосъдието.

Нов извънреден орган ще брани националната сигурност, начело - Асен Василев

Константин Тодоров
1077 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2022.05.27 | 16:44

8
Тая конвенция не важеше нещо за насилственото бодене :)
ШИБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2022.05.27 | 13:27

1
ТОЗИ ЗАКОН ЩЕ БРАНИ КОКОРЧОВИТЕ ФОКУСИ НА ГЪРБА НА ДЪРЖАВАТА ..
Прас трас

2022.05.27 | 14:38

7
Доле БСП.
РАШКОВ

2022.05.27 | 14:28

6
Е ЗА МАГНИТСКИ , МИЛИОНЕРА ИИДИОТ .
Лили

2022.05.27 | 14:26

5
МУШЕНИЦИ!!! До сега такива не е имало в управлението на България. как ги намери президента и заблуди народа да гласува за него иза тия лъжливи и нищо не разбиращи от политика. Кирил петков е кукла на конци.като дръпнат конците и той ем се усмихва , изхвърля в пространството необмислени реплики. разхожда се из чужбина да харчи парите на държавата и да говори глупости. ДА ЗАПАЗИМ ТРАДИЦИЯТА НА Кирил и Методи???

2022.05.27 | 14:18

4
Действията на българските политици противоречат на Конституцията.

2022.05.27 | 14:17

3
НЯМА СТРАШНО, ЩЕ ГО ОПРАВЯТ. ВАЖНО Е КОРУПЦИЯТА ДА БЪДЕ ПРЕБОРЕНА.

2022.05.27 | 14:00

2
Подкрепям Украйна, а не Русия, поради следните причини: 1. Украйна е братски народ. 2. Ние сме християнизирали Украйна. 3. Дали сме азбуката на Киевска Рус. 4. 70% от войнишкия състав в руската армия през 1878г. са украинци. 5. Над 200 000 българи са се преселили в земите на Украйна, област Бесарабия. 6. Украйна признава, че е получила азбуката и християнството от България (за разлика от Русия). 7. Украйна никога не е организирала и финансирала бунтове, метежи, въстания и преврати в България. 8. Украйна никога не е организирала политически убийства в България. 9. Украйна никога не е крала архивите ни. 10. Украйна не е крала златния ни резерв. 11. Украйна никога не е разпокъсвала землището ни. 12. Украйна никога не е насъсквала Сърбия, Румъния или Турция да ни нападнат. 13. Украйна не е измисляла нови, несъществуващи езици. 14. Украйна не е измисляла несъществуващите македонска, тракийска, шопска и добруджанска нации. 15. Украйна никога не ни е обявявала ВОЙНА!!! 16. Украйна никога не е прехвърляла диверсионни групи на наша територия. 17. Украйна никога не е имала свои "украинофилски" партии в България, имащи за цел дестабилизацията на държавата и обществото. 18. Украйна никога не е финансирала и поддържала национални движения „Украинофили“, нито участва в правенето на събори, където се веят украински знамена. 19. Украйна не ни продава най-скъпия петрол и газ в Европа. 20. Украйна не заселва стотици хиляди украинци по нашето Черноморие. 21. Украйна не е пращала въоръжени терористи в България. 22. Украински политици не са заявявали, че ще ни изкупят и другата половина от Черноморието, след като вече били изкупили едната половина. 23. Украйна не е финансирала чудовищни терористични атентати в България, най-големите и кървави в света за времето си. 24. Украйна не е промила мозъците на 80% от българите да ѝ се кланят и да предават България, нито дели хората на украинофили и украинофоби, за да внася допълнително разделение и разединение у българите. 25. Украйна не е нападала (за последните 1000 г.), бомбардирала и окупирала България. 26. Украйна не притежава между 30 и 50% от българската икономика и не ни държи в 100-процентова енергийна зависимост от нея посредством свои хора в българския парламент, съдебни и правоохранителни служби и структури. 27. Украйна няма 45-метрови паметници, символизиращи престъпен режим и не ни заплашва, че ще ни се случи случка, ако ги махнем. 28. Украйна не ни е пренаписвала и фалшифицирала историята. 29. Украйна не ни натяква постоянно как ни била освобождавала два пъти и как трябва да сме ѝ вечно благодарни, тоест надупени и подчинени. 30. Украйна не е поставяла свое марионетно правителство и престъпен режим и диктатура, които управляваха 45 години, избиха цвета и елита на нацията и върнаха България със 100 години назад в развитието и. Има и други причини, но тези са основните

Добави коментар

Водещи новини