Сандов: Пет разрешителни за ползването на р. Струма са издадени за изграждането на участъци от АМ

  • 27 май 2022 10:51

  • 820
  • 9
Сандов: Пет разрешителни за ползването на р. Струма са издадени за изграждането на участъци от АМ
© Булфото (архив)

Във връзка с изграждането на участъци от автомагистрала „Струма“, лот 3.1 Благоевград – Крупник, от директора на Басейновата дирекция „Западнобеломорски район“ са издадени пет разрешителни за ползване на воден обект - река Струма. Това съобщи по време на парламентарния контрол вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав СандовБорислав СандовЗавършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност “География”, и е.

Той отговори на въпрос на депутата от „Продължаваме Промяната“ Владимир Табутов относно сигнал за проблем с оттичането на река Струма в частта до Благоевград. Министърът информира, че издадените разрешителни са за изграждане на мост от пътната връзка, полувиадукт от ляво платно, мост при река Струма, защита на насип и ново мостово съоръжение.

Сандов посочи още, че има изисквания за предоставянето право на ползване на реката, за да се предотвратят наводнения. Сред тях са строителството да се изпълни съгласно одобрения инвестиционен проект, включващ план за безопасност и здраве, и проект за управление на строителните отпадъци. При това се изисква да няма нарушаване възможността за свободно оттичане на водите на река Струма, коментира вицепремиерът.

Борислав Сандов: Тунел през Кресненското дефиле е най-добрият вариант за АМ "Струма"

Другото изискване е строителството да се извършва така, че да не се намалява проводимостта на речното легло. След приключване на строителството – профилът на реката да бъде възстановен в проектния си вид. По думите на Сандов е констатирано, че условията са изпълнени.

Вицепремиерът каза, че във връзка със строителството на лот 3.1 на автомагистрала „Струма“ са направени тази година две проверки. При една от тях – на 31 януари е установено струпване на земни маси в района на село Мощанец. По време на обхода комисията констатира подкопаване на левия бряг на река Струма, който е в непосредствена близост до път София - Кулата, в резултат на ерозия. Този участък предстои да бъде обследван през 2022 от междуведомствената комисия, назначена от областния управител на Благоевград, информира също Сандов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
820 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Милко

2022.05.30 | 21:21

9
Абе Сандов до кога ще саботира строежа на магистралата?
Дани

2022.05.30 | 13:48

8
Съсипа я тази Струма Сандов, сега само врели некипели дрънка да замаже положението хаххаах
Марин

2022.05.29 | 22:40

7
Ако не бяха протестите на Сандов и дружките му преди време АМ Струма отдавна щеше да е завършена.
Петър

2022.05.28 | 09:22

6
Как можаха да сложат главатарите на зеланата мафия начело на МОСВ, как?!
Пацо

2022.05.27 | 18:54

5
С тоя парламентарен контрол само разсейват Сандов от обичайния му зелен рекет
Ели

2022.05.27 | 18:52

4
Мега жалък тип
Нищо не каза

2022.05.27 | 14:40

3
Сандов не осъзнава изобщо, че само се излага и не е за този пост хахахха
Никос

2022.05.27 | 14:16

2
Дали Сандов изобщо знае къде се намира Струма

2022.05.27 | 14:01

1
Подкрепям Украйна, а не Русия, поради следните причини: 1. Украйна е братски народ. 2. Ние сме християнизирали Украйна. 3. Дали сме азбуката на Киевска Рус. 4. 70% от войнишкия състав в руската армия през 1878г. са украинци. 5. Над 200 000 българи са се преселили в земите на Украйна, област Бесарабия. 6. Украйна признава, че е получила азбуката и християнството от България (за разлика от Русия). 7. Украйна никога не е организирала и финансирала бунтове, метежи, въстания и преврати в България. 8. Украйна никога не е организирала политически убийства в България. 9. Украйна никога не е крала архивите ни. 10. Украйна не е крала златния ни резерв. 11. Украйна никога не е разпокъсвала землището ни. 12. Украйна никога не е насъсквала Сърбия, Румъния или Турция да ни нападнат. 13. Украйна не е измисляла нови, несъществуващи езици. 14. Украйна не е измисляла несъществуващите македонска, тракийска, шопска и добруджанска нации. 15. Украйна никога не ни е обявявала ВОЙНА!!! 16. Украйна никога не е прехвърляла диверсионни групи на наша територия. 17. Украйна никога не е имала свои "украинофилски" партии в България, имащи за цел дестабилизацията на държавата и обществото. 18. Украйна никога не е финансирала и поддържала национални движения „Украинофили“, нито участва в правенето на събори, където се веят украински знамена. 19. Украйна не ни продава най-скъпия петрол и газ в Европа. 20. Украйна не заселва стотици хиляди украинци по нашето Черноморие. 21. Украйна не е пращала въоръжени терористи в България. 22. Украински политици не са заявявали, че ще ни изкупят и другата половина от Черноморието, след като вече били изкупили едната половина. 23. Украйна не е финансирала чудовищни терористични атентати в България, най-големите и кървави в света за времето си. 24. Украйна не е промила мозъците на 80% от българите да ѝ се кланят и да предават България, нито дели хората на украинофили и украинофоби, за да внася допълнително разделение и разединение у българите. 25. Украйна не е нападала (за последните 1000 г.), бомбардирала и окупирала България. 26. Украйна не притежава между 30 и 50% от българската икономика и не ни държи в 100-процентова енергийна зависимост от нея посредством свои хора в българския парламент, съдебни и правоохранителни служби и структури. 27. Украйна няма 45-метрови паметници, символизиращи престъпен режим и не ни заплашва, че ще ни се случи случка, ако ги махнем. 28. Украйна не ни е пренаписвала и фалшифицирала историята. 29. Украйна не ни натяква постоянно как ни била освобождавала два пъти и как трябва да сме ѝ вечно благодарни, тоест надупени и подчинени. 30. Украйна не е поставяла свое марионетно правителство и престъпен режим и диктатура, които управляваха 45 години, избиха цвета и елита на нацията и върнаха България със 100 години назад в развитието и. Има и други причини, но тези са основните

Добави коментар

Водещи новини