Очаква се правителството да гласува проект за освобождаването на председателя на Държавната агенция за българите в чужбина

  • 26 май 2022 19:41

  • 896
  • 2
Очаква се правителството да гласува проект за освобождаването на председателя на Държавната агенция за българите в чужбина
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Правителството се очаква да гласува проект на решение за освобождаване на председателя на Държавната агенция за българите в чужбина. Това предвижда част от програмата на правителственото заседание в петък - 27 май, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Вносител на тази точка от програмата е министърът на външните работи Теодора Генчовска. 

Настоящият председател Тодор Ванчев бе назначен на поста с решение на служебното правителството от 14 октомври 2021 г. Все още не са оповестени мотиви за неговата смяна, както и кой ще го замени на поста. 

Държавната агенция за българите в чужбина има нов председател

На заседанието Министерският съвет се очаква да приеме програма за мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавните, общинските и частните училища, както и да одобри допълнителни разходи от бюджета за финансово осигуряване на дейности по програмата за изграждане и реконструкция на детски ясли и детски градини. 

Програмата на правителството заседание включва още одобряване на Меморандум за разбирателство между правителството на България и Европейската банка за възстановяване и развитие относно подкрепата за изпълнението на проекти, финансирани чрез европейските фондове за периода 2021 – 2027 г., включително Плана за възстановяване и устойчивост. 

Началото на заседанието е от 12:30 ч. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
896 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.05.26 | 21:37

2
Повечето "Българи" в чужбина се оказаха тъпи лаинянца.
ПРАВИТЕЛСТВОТО СА НАРКОМАНИ, ЗАВИСИМИ, ХАРВАРДСКИ

2022.05.26 | 20:53

1
ПЕДАЛСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО Си САМОИЗТЪРГА ПОДМЕТКИТЕ. ПРАВИТЕЛСТВОТО СА НАРКОМАНИ, ЗАВИСИМИ, ХАРВАРДСКИ ПЕДАЛИ

Добави коментар

Водещи новини