Премиерът Петков проведе среща с министъра на външните работи на Саудитска Арабия 

  • 26 май 2022 18:53

  • 507
  • 2
Премиерът Петков проведе среща с министъра на външните работи на Саудитска Арабия 
© Министерски съвет
Слушай новината Слушай новината

Министър-председателят Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически проведе среща с министъра на външните работи на Кралство Саудитска Арабия принц Фейсал бин Фархан ал Сауд. Задълбочаването на политическия диалог и сътрудничеството в областта на енергетиката, отбраната, туризма, инвестициите и високите технологии бяха сред акцентите в разговора в Министерския съвет, съобщиха от правителствената пресслужба.

По време на срещата премиерът Петков бе категоричен, че България е заинтересована от диверсификация на доставките на петрол и газ и от проучване на възможностите за внос на петролни продукти от Саудитска Арабия.

Министър-председателят представи пред своя гост възможностите за инвестиции в страната ни в редица бизнес сектори, вкл. инфраструктура, туризъм, транспорт, селско стопанство, информационни и телекомуникационни технологии.

По време на разговора беше обсъден и потенциалът за насърчаване на сътрудничеството в селското стопанство, както и развитието на въздушната свързаност между двете държави.

Министър Генчовска обясни в кои сфери ще си сътрудничим със Саудитска Арабия

Константин Тодоров
507 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Harvard

2022.05.26 | 22:14

2
аааа да бе да работна среща. Те арабелите от край време са си педалчета. Разбрали са се наш кирльо да му врътне няколко минета, а в замяна рязаният шейх да му втъкне крив и мек в г.ъзъ та до ушите!
PaulaFox

2022.05.26 | 20:33

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини