Абровски от ИТН: Няма никаква полза от нулевата ставка на ДДС на хляба

  • 26 май 2022 17:51

  • 576
  • 3
Абровски от ИТН: Няма никаква полза от нулевата ставка на ДДС на хляба
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

Няма никаква полза от нулевата ставка на ДДС на хляб. Това каза в интервю за предаването „Лице в лице“ председателят на Комисията по земеделие, храните и горите Пламен Абровски.

Всичко по темата:
Антикризисните мерки на кабинета Петков 154

„На всички беше ясно, че нулева ставка на ДДС ще запази цената на хляба такава, каквато е в момента за определен период от време“, добави той и обясни, че по-добрата идея е била да се намали ДДС на суровините, например брашното.

„От това брашно се произвеждат пици, хамбургери. Когато се вдигне брашното, ще кажат, че трябва да вдигнат цената на хляба“, коментира Абровски.

Правителството ще обяви нулева ставка на ДДС за хляба днес

Той не е бил на конкретната коалиционна среща, когато е ставало дума за антикризисните мерки, свързани с цената на хляба. „Това не е земеделската част, това по-скоро в въпрос към Любомир Каримански“, посочи шефът на земеделската комисия.

Според него, за закупуването на зърно се говори от два месеца и ще се говори поне още толкова. „Икономическата логика на този процес е малко сбъркана. Първоначалната идея да изкупим зърно за цяла 1 година вече не стои на дневен ред. След 20 дена ще започнем новата кампания и ще имаме много повече зърно“, коментира Абровски. Той гарантира, че в България никога няма да останем без хляб, зърно и олио.

По думите му, продоволствена криза ще има в света, но не и конкретно в България. Той даде пример с Африка, където такава със сигурност ще има. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
576 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
чъки

2022.05.26 | 18:00

3
намалете ддс брашно то сега
плевен

2022.05.26 | 17:59

2
иначе слави лично ще те изхвърля
плевен

2022.05.26 | 17:59

1
събирайте се итн и да ви няма

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини