Рибарски: КЕВР трябва да излезе със становище за заявените от топлофикациите по-високи цени

  • 26 май 2022 15:30

  • 842
  • 7
Рибарски: КЕВР трябва да излезе със становище за заявените от топлофикациите по-високи цени
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) трябва да излезе със становище относно заявените от топлофикациите по-високи цени за топлинната енергия. Това коментира пред журналисти в парламента председателят на парламентарната комисия по енергетика Радослав Рибарски от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" (ПП). Той посочи, че този въпрос е бил повдигнат и по време на заседание на комисията и депутатите очакват официалното становище на КЕВР след проверка обосновката на поисканите от топлофикационните дружества по-високи цени на парното и топлата вода от 1 юли. В отговор на въпрос, какви мерки ще предприеме Народното събрание, тъй като някои топлофикационни дружества са поискали увеличение от 300 процента, Рибарски отговори, че парламентът е законодателен орган, а крайното решение се взима от независимия регулатор - КЕВР.

КЕВР проверява обосновката на тези заявления и след като удостоверяват, че са базирани на реални инвестиционни програми и разходи, които те ще направят, от КЕВР ще излязат с официалните решения, коментира депутатът.

Като възможна причина за исканото увеличение Рибарски посочи високите цени на природния газ. Относно спрените количества газ от Руската федерация, депутатът уточни, че доставките са заместени с други. Виждате, че се стремим цените на природен газ да останат на същите нива, увери народният представител.

На въпрос дали се обмислят нови компенсаторни мерки, Рибарски каза, че такива действат и в момента. Цената на топлинната енергия в този сезон не е толкова голям проблем, но в зимния сезон - ще помислим, посочи председателят на енергийната комисия, цитиран от БТА.

Скок на парното от 30% до 300%, искат от топлофикациите

Константин Тодоров
842 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
wtf

2022.05.26 | 18:25

7
ще ви изтрепем беееееееееее!!!!!!!
плевен

2022.05.26 | 18:24

6
оставка пи да ви няма пр оститтутки от пп
неразбиращ

2022.05.26 | 18:20

5
Становището-ДА СЕ Е.Е,МАЙКАТА,НА НАРОДА.ТО ДРУГО,И НЕ ЗАСЛУЖАВАМЕ!!!
господ

2022.05.26 | 17:31

4
мъртъв си анус да знаеш ти и краварите киро

2022.05.26 | 16:09

3
Южнокорейската полиция разследва охраната на фондация Луна, след като научи за възможни странни практики със средствата. Луна Foundation Guard всъщност планира грешни неща със средствата изглежда тънко. КонДом и неговите спътници са известни на корейските власти. Инвеститорите съдиха KonDom и неговия по-малко известен съосновател Даниел Шин за загубите. Други се готвят да започнат дело. Корейските власти вече посетиха големите фондови борси вчера и днес: Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit и Gopax.

2022.05.26 | 15:54

2
ГЕРБ ВЕЧЕ ВОДИ С НАД 10% ПОБЕДА

2022.05.26 | 15:47

1
СТАНОВИЩЕТО Е ОСТАВКА

Добави коментар

Водещи новини