Лорер в Шумен: Важно е да има растеж на българската икономика, защото той се превръща и в растеж на нашите доходи

  • 26 май 2022 13:46

  • 382
  • 4
Лорер в Шумен: Важно е да има растеж на българската икономика, защото той се превръща и в растеж на нашите доходи
© Булфото (архив)

Растежът на българската икономика е това, което е важно, защото той се превръща и в растеж на нашите доходи, което в крайна сметка е нашата  цел – грижа за икономиката и грижа за хората. Това каза пред журналисти в Шумен министърът на иновациите и растежа Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава, който даде официален старт на нови производствени мощности в завода на най-големия български производител на алуминиеви продукти "Алкомет" АД.

„Искаме да продължим да подкрепяме подобни инвестиции в българската икономика. Това е експортно ориентирано предприятие. Ние се стремим да подкрепяме именно такива, защото знаем, че те създават повече добавена стойност за българската икономика. В първото тримесечие на тази година, макар и при война в Европа и инфлация, българската икономика успя да порасне с 4,5 процента, което е едно добро постижение на фона на всичко това. Надяваме се, че ще продължим и през годината да растем, за да могат и българските граждани да имат доходи в това състояние“, отбеляза Лорер. 

Взехме мерки относно енергийните носители и геостратегически - по отношение на енергийната зависимост на България от Русия. Тя е на път да приключи, както по отношение на газа, така и по отношение на други енергийни носители като петрол, което може да отнеме малко повече време, но ще се случи. Като цени съм убеден, че ще бъдат много конкурентни на фона на европейския пазар, каза Лорер. Той припомни, че са създадени мерки за цената на тока за бизнеса, която е гарантирана до юни.

Лорер: В ББР има наследени осем особено големи и особено проблемни кредита

„След това ще има дългосрочни мерки как това да се случва, така че правителството е подготвено за всякакви ситуации. Нашата мисия е да търсим възможности за икономически растеж, така че растежът и доходите да изпреварват инфлацията“, посочи Лорер в отговор на журналистически въпрос. 

В отговор на други въпроси той каза, че „основното задължение на правителството е да намери баланс между грижата за хората и предприятията, и фискалната дисциплина, така че да имаме един дефицит в рамките на необходимото за България, така че да можем да влезем в еврозоната на 1 януари 2024 година, както сме си обещали". За момента това се случва и вярвам, че ние се движим по график. 

По думите му износът на България отново се увеличава. „Индустриалното производство на България отново е рекордно през последните месеци, така че българската икономика, доколкото е била зависима от руски контрагенти или клиенти, явно е успяла да се пренастрои и в момента всички икономически показатели са много добри за това състояние на нещата“, допълни Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава.  

Последвайте канала на

Радина Лазарова
382 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.05.26 | 16:43

4
твоите доходи са осигурени брачет, нали затова си министър

2022.05.26 | 16:11

3
Южнокорейската полиция разследва охраната на фондация Луна, след като научи за възможни странни практики със средствата. Луна Foundation Guard всъщност планира грешни неща със средствата изглежда тънко. КонДом и неговите спътници са известни на корейските власти. Инвеститорите съдиха KonDom и неговия по-малко известен съосновател Даниел Шин за загубите. Други се готвят да започнат дело. Корейските власти вече посетиха големите фондови борси вчера и днес: Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit и Gopax.

2022.05.26 | 15:41

2
++Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер и съпругата му Виолета притежават имоти за 801 888 лв, става ясно от имуществената декларация. Семейството притежава 6 апартамента във Варна. Най-големият от тях е разделен между съпрузите и е с големина 125 кв. метра, придобит за близо 190 хил. лв.Пет от тях са собственост единствено на съпругата на Даниел Лорер Виолета. Четири, а петият е купен за 29 хил. лв. през 2001 г. Семейството има и 2/6 от магазин в морската столица. В София пък двамата имат апартамент с големина 73 кв. метра.Семейство Лорер притежава и две вили във Варна - едната е придобита на стойност 58 000 лв. и е с големина 916 кв. метра, а втората - за 58 674 лв. и е с площ 729 кв. метра. Семейството има три права на строеж във Варна, най-голямото от които е 130 кв. м.,. Притежават и по 1/6 от два парцела в Кранево - единият е 10 хил. квадрата, а другият - 15 хил. В София съпрузите имат и два предварителни договора за покупко-продажба. Отделно от това, семейство Лорер са собственици на дялове от три ниви в Бистрица край София и във Варвара край Царево с обща площ 9 декара. В банка семейството държи общо 41 901 в левове, както и 112 279 евро в Белгия и Лихтенщайн. Лорер има и ценни книжа на стойност 19074 лв., както и държи 0,5% от инвестиционния фонд Brightcap Venture Cooperatief, основан от него, и 51% във фирмата "Лоза БГ".
Умник Гюро

2022.05.26 | 14:18

1
Крадливо и лъжливо хазарско псе.

Добави коментар

Водещи новини