Премиерът се срещна с президента на Израел Исак Херцог

  • 26 май 2022 07:35

  • 490
  • 5
Премиерът се срещна с президента на Израел Исак Херцог
©

Премиерът Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически проведе среща с президента на Държавата Израел Исак Херцог. Двамата лидери обсъдиха активното сътрудничество между двете държави, издигнато на ниво стратегическо партньорство в последните години.

Българският министър-председател бе категоричен, че взаимното доверие и отличното сътрудничество между България и Държавата Израел ще продължат да се развиват и в нови области от взаимен интерес. 

Премиерът Петков подчерта голямото значение, което страната ни отдава отношенията си с Държавата Израел, които имат дълбоки исторически корени и са укрепени от героичния акт на спасяването на българските евреи по време на Втората световна война.

В контекста на разговора за задълбочаването на двустранното икономическо сътрудничество, акцент бе поставен върху енергетиката и възможностите за партньорство между двете държави. В рамките на разговора Петков отбеляза, че приоритет за българското правителство е гарантирането на енергийна сигурност на страната, като в тази връзка диверсификацията на доставките на газ е ключов елемент.

Премиерът Петков проведе двустранни срещи на икономическия форум в Давос

Сред останалите теми на разговора между българския министър-председател и израелския президент Исак Херцог бяха потенциалните възможности в сфери като  туризъм, сигурност, инвестиции и иновации.

Последвайте канала на

Десислава Станева
490 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2022.05.26 | 15:46

5
++++Бойко Борисов 2009.когато дойде на власт, В НАЙ ГОЛЯМАТА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА...Историята се повтаря едно, към едно. Бсп оставиха разруха. СПРЯХА ГАЗА, ЕВР. ФОНДОВЕ, МЕТРОТО ВСИЧКО ЗАМРЯ, ОКРАДОХА ПАРИТЕ БСП, КАКТО СЕГА И ОСТАВИХА ДЪРЖАВАТА НА МИНУС. ДОЙДЕ БОЙКО 2009, ФОНДОВЕТЕ ТРЪГНАХА, ГАЗА ТРЪГНА И ПАДНА С 10%, МАГИСТРАЛИТЕ ЗАПОЧНАХА ДА НИКНАТ КАТО ГЪБИ. ЕТО ДНЕС СЕ ПОВТАРЯ ВСИЧКО. РАЗРУХА, ДЪРЖАВАТА Е В КОЛАБС И ЗА КАПАК, СПРЯХА ГАЗА. КАКВО ОЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ ТЪРПЕЛИВИ БЪЛГАРИНО, А РАЗБРАХ, ЩЕ СЕ УСЕТИШ, КОГАТО ЗАПЛАТАТА ТИ СТИГА ЗА ЕДНА СЕДМИЦА И БЕНЗИНА СТАНЕ 10 ЛЕВА.
Kiko

2022.05.26 | 10:12

4
Такава държава Израел няма бе главуч!

2022.05.26 | 08:20

3
кире къв е палестинец :)
баба гицка

2022.05.26 | 08:13

2
и с бадж, да не го бъркат с някой случайно попаднал там

2022.05.26 | 07:42

1
Нашия разпасан и без вратовръзка. Грозна картинка.

Добави коментар

Водещи новини