Думата „искам“ Фандъкова чува най-често като кмет, а „омраза“ я натъжава най-много

  • 24 май 2022 09:46

  • 1634
  • 6
© BTV

„Думите имат страшна сила и на днешни ден трябва да си припомним, че трябва да ги подбираме внимателно“.

Това каза в „Тази сутрин“ столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

24 май - Ден на българската азбука, просвета и култура

Думата „искам“ е тази, която тя чува най-често като кмет, а думата „омраза“ е думата, която предизвиква тъга и притеснение у нея.

Именно затова Фандъкова призова да се откажем от езика на омразата.

„Езикът е силен, можем да намерим важните аргументи, които да бъдат чути“, допълни тя.

„Със сигурност младите хора изпитват гняв. Това е характерно за тях. Важно е да разберем защо в този момент има такъв гняв, защо това е формата, под която те го изразяват и може би всички ние възрастните да им покажем по какъв начин те могат да изразяват своята позиция – силна, може би и гневна, но не насочена към хората“, каза Фандъкова.

За нея образованието е много важно и това да се говори с хората.

„Образованието за мен е кауза и то е за цял живот. Хората имат нужда не само от информация, а и от разговор, добра дума. Може би тази система ми е дала това – да мога да чувам, а не само да слушам и съответно да внимавам в посланията, които отправям, като си давам сметка, че нося голяма отговорност“, каза столичният кмет.

На 24 май, в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, София ще отбележи тържествено 130 години от написването на „Върви, народе възродени“ от Стоян Михайловски.

По този повод Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска отправи покана към всички столичани и гости на града да се включат в най-масовото изпълнение на българския всеучилищен химн.

На церемонията пред Националната библиотека, която ще започне в 11 часа, за първи път химнът ще прозвучи в цялост – изпят от сборен ученически хор от софийските училища с диригент маестро Славил Димитров и рецитиран от актрисата Силвия Лулчева.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1634 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2022.05.24 | 12:21

6
От кои чувате тези думи? От съветниците ли? Ако знаехте какво говорят хората за вас и герберите като цяло.
Sarbeca Z

2022.05.24 | 11:35

4
Марш от София градлив грозен жабат селски боклук !!! Вън вън махай се на село ! Родените в София те мразим !
Сърбеца

2022.05.24 | 11:46

5
Фъндък мразим те, превърна София в бунище за селяндури ! Застрои всичко, покани новодомците от провинцията, почнаха да цапат да раждат уродливи селски деца, задръствания, камери на всякъде да събират пари за столична община, зелена синя зона пАяци, гнусна селянка махай се и си вземи селяните с теб ! Вън от София де.били !

2022.05.24 | 10:56

3
тази спечели мандата с 12 хил фиктивни гласа, които бяха обявени за невалидни
Еми...

2022.05.24 | 10:12

2
А нас, софиянци, ни натъжава най-много това на какъв корупционен кенеф обърна София тая самоковска проститутка и учительница по руски.

2022.05.24 | 10:10

1
А пък ние чуваме най-често думата корупция и ни натъжават вашите кражби най-много !

Добави коментар

Водещи новини