Каракачанов: Важният проблем е какво ще се случва с европейската икономика

  • 23 май 2022 13:11

  • 722
  • 7
Каракачанов: Важният проблем е какво ще се случва с европейската икономика
© Булфото (архив)

Два може да са поводите, които биха довели до предсрочни избори – промяна в позицията на правителството до края на юни по темата за Северна Македония и приемането на бюджета за 2023 г. Това коментира днес на пресконференция в пресклуба на БТА в Плевен Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, почетен председател на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа. Той прогнозира, че ако министър-председателят промени българската позиция за Северна Македония, то две от партиите в коалицията ще я напуснат – БСП и "Има такъв народ".

Според него военните действия в Украйна могат да приключат до месец – два, но по-важният проблем е какво ще стане след това. "Новата Студена война е по-големият проблем, както и какво се случва с европейската икономика, какви ще бъдат отраженията върху България, защото нашата икономика в немалка степен е зависима от европейската", обясни бившият вицепремиер и министър на отбраната. Според него държавата трябва да помисли за изхранването на населението и за здравеопазването и да предприеме бързи мерки.

Санкциите са нож с две остриета - те вредят на Русия, но и на европейската икономика, посочи той.

Ангел Джамбазки: Няма проблем РС Македония да започне преговори с ЕС, ако промени конституцията си

По думите на Каракачанов в България трябва да се въведе мораториум върху цените на тока, природния газ и най-вече на петрола. Според него при петрола освен световните процеси, които влияят върху цените, има много ясен картел по отношение на горивата. Като пример той посочи сравнението между цените на горивата в големите, международни вериги и тези, на които продават малките, частни бензиностанции.

"Разликите са с около 25 до 40 стотинки на литър. Какво излиза, че един малък собственик може да си позволи да продава по-евтин дизел и бензин, а по-големите продават по-скъпо. Картелът е ясен, държавата трябва да се намеси", категоричен е Каракачанов. Като добър пример в това отношение той посочи Унгария, която е член на Европейския съюз и на НАТО, и там цената на литър бензин е 2,50 лв. 

Радина Лазарова
722 7

Коментари 7

Добави коментар
✌A•Л•И•H•A✌ MИЛ•УШE•BA

2022.05.23 | 16:05

3
Щe дoйдe видoв дeн и Дoмyз-Kapakaчaн, пoдлoгaта на Бoko и Дoгaн, ще kвичи и ще се гъpчи в пpедcмъpтна aгoния, защото ще бъде дpaн, kлaн и пъpлeн с бeнзинoва лaмпа като пpаcе, прeди да бъдe oбeceн.: uni.su/bwT7KI
✌Caня Бopиcoвa✌

2022.05.23 | 17:52

7
В Попово няма неизнасилено от милиционеро-мангалите момиче. ☞Някои си признават, други не, но това е истината. ☞Град на милиционери, сводници, мутри и турскоговорящи мангали. ☞Ето защо му викат белият град.: uni.su/wWaoKv ☞Наркотрафика се ръковоки лично от Боко-тиквата: uni.su/h09ywW Русенския влах ХАСАН-КАРАКАЧАН също е в играта с кардамските мангали наркотърговци: uni.su/u8LTck
₺Дecъ Mиpизливaтa oт Дyлoвo₺

2022.05.23 | 17:49

6
Красимир Каракачанов е гнуceн ДОНОСНИК на ДС с два псевдонима Дончо и Иван: uni.su/zCfS9r
†Таню Войвода от Кирчан Баир ☞Вoйн на Светлината☜

2022.05.23 | 17:45

5
☞Хaн Тeрвел спасява през 712г. Европа от исляма: uni.su/UsBhHZ ☞Мaфиoзите Бoкo-Кaнибала и Kaрaкaчан-Дoмузa, вкaрaxа 115 000 цигaнина-xpистияномpaзци, KOИTO OTBЛИЧAT, ИЗHACИЛBAT И PEЖAT HA ПAPЧETA xристиянcките мoмичeтa в зaпaдна Eвpoпа: uni.su/kC7jL5 ☞Гнycния дoнocник Ивaн-Tеcкepето нaглee: uni.su/lkfYWp ☞Към затвора вe дoнocник-шeстaк: uni.su/o2IpSi Баща и син Kaрaкaчaнoви aгeнти на ДC: uni.su/dcvWTw ☞Българските власти крият, че са давани паcпорти на оcъдени и издирвaни чуждeнци: uni.su/gTRMeC ☞Да припомня на самозабравилите се фeoдали-бългaрoyбийци, как водят Никoлaе и Eлeна Чaушecку на рaзcтрeл: uni.su/4XNQAG ☞Бългapия kpиe, че издиpвани от интерпол престъпници са получили български паcпорти: uni.su/5rd64W ☞От 5000 евро започвали тарифите в преъcтъпнaтa търгoвия с български паcпoрти: uni.su/T1vBiQ ☞Гнyceн мoкър влaх-безродник с фес който даде милиарди на краварите за несъществуващи самолети, дoнocник-шеcтaк, подлога на Бoko и Дoгaн, купил пoста си с цигaнcките глaсoве!: uni.su/3RlcW1 ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли, бивши и нacтoящи дeпyтaти oт ДПC, и цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи!: uni.su/2YRge8
андо

2022.05.23 | 17:12

4
Каракачантичката е свалил 28кила , от както не е на власт!
БАЙ Ставри

2022.05.23 | 14:16

2
Рекламно прасе от Била
БЗНС

2022.05.23 | 13:33

1
България е хранила Византия, Турската империя, Руската империя, Германският райх, ще храниме и ЕС. Само махнете квотите, върнете ни македония, беломорието и западните покрайнини.

Добави коментар

Водещи новини