Ето какво предвижда програмата на президента Радев по случай 24 май

  • 23 май 2022 11:16

  • 559
  • 2
Ето какво предвижда програмата на президента Радев по случай 24 май
© Булфото (архив)

На 24 май, вторник, президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще посети Пловдив за участие в официалното честване на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, съобщават от пресцентъра на президента. 

Държавният глава ще бъде посрещнат в 9.10 часа пред Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ (площад „11 май“). В 9.20 часа ще започне тържеството, на което президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще произнесе слово.

В рамките на честването Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай ще отслужи молебен, а пред паметника на славянските равноапостоли ще бъдат положени венци и цветя.

В 10.00 часа президентът ще се включи в шествие по повод празника, което ще започне от площад „11 май“ и ще завърши пред сградата на община Пловдив.

София организира утре, 24 май - най-масовото изпълнение на химна „Върви, народе възродени“

От 10.50 часа, в Драматичния театър, държавният глава ще участва в тържественото отбелязване на 60 години от създаването на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Президентът ще приветства академичното ръководство, преподавателите и студентите на висшето училище.

По-късно същия ден в София, от 18.30 часа, в Националния исторически музей държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и съпругата му ще бъдат домакини на традиционния прием по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Виолета Симеонова
559 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
30години едно и също....

2022.05.23 | 12:27

2
товариш, твоите кремълски шефове, написаха ли ти речта?!
Просто човек

2022.05.23 | 11:27

1
Скрий се, путинска марионетко!

Добави коментар

Водещи новини