ГЕРБ внесе законодателни промени за удължаване на ТЕЛК решения

  • 22 май 2022 15:14

  • 1856
  • 1
ГЕРБ внесе законодателни промени за удължаване на ТЕЛК решения
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

От ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в са внесли в Народното събрание законодателни промени, с които да се удължат ТЕЛК решенията, които са изтекли до 3 месеца след края на извънредната епидемична обстановка.

Законопроектът е свързан със затрудненията на хора с увреждания да упражнят правата си след 1 април тази година, когато е отменена извънредната епидемична обстановка, тъй като според сегашните разпоредби в закона за  мерките и действията по време на извънредното положение ТЕЛК решенията се удължават с до три месеца автоматично, но само ако са изтекли по време на неговото действие. С предложените от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в изменения в закона се удължава срокът на инвалидност, в който изтичат експертните решения на органите на медицинска експертиза до три месеца след отмяната на епидемичната обстановка, съобщава БНР.

Държавата ще помага с до 20 000 лв. на хората с увреждания, които стартират собствен бизнес

По този начин, посочват от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, ще се гарантира възможността за получаване на допустимата помощ от държавата до явяването пред комисиите. 

От ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в предупреждават, че ако този срок не се удължи, е възможно не само хората да останат без социална подкрепа, но и да се натовари още повече системата на медицинската експертиза и да се забави насрочването на дати за явяване на всички граждани, чиито експертни решения са вече изтекли или изтичат след първи април. 

За проблема сигнализира и омбудсманът Диана Ковачева, която поиска удължавана на срока, като предупреди, че засегнатите хора с увреждания могат да останат без права и финансова подкрепа.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1856 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ПО МИРИЗМАТА ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ !

2022.05.23 | 05:40

1
ГЕРБАВА ПУДКА И РАЗВАЛЕНА РИБА !

Добави коментар

Водещи новини