Каримански: Антикризистните мерки нямат представен ефект

  • 22 май 2022 09:12

  • 1250
  • 3
Каримански: Антикризистните мерки нямат представен ефект
© bTV
Слушай новината Слушай новината

Антикризистните мерки би трябвало да са съгласувани с коалиционното споразумение. То предвиждаше редица реформи, от които трбяваше да е стартирало тяхното изгржане. Трябва да умеем да съчетаваме мерките с тези реформи. Коалиционните разговори са постфактум. Ние биваме информирани за новите мерки с времеви период за реакция от два - три дни. Това каза депутатът от Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен Любомир Каримански в предаването "Тази неделя" по bTV. 

Всичко по темата:
Антикризисните мерки на кабинета Петков 154

Според Каримански е необходимо беше да се предоствят отделните стъпки за реформиране на дейности, така че мерките да са напълно ефективни. 

Има такъв народ има представители в изпълнителната власт, но те не са свързани с икономика и финанси. Не мога да бъда съгласен, че когато е необходимо да има реформи, ние тръгваме с половинчати стъпки без да бъдат обсъдени. Ние не знам дали като дадем повече пари за обществото отиват на правилното място, добави още депутатът. 

По думите му мерките нямат представен ефект.

Кабинетът обяви безпрецедентен пакет от мерки в помощ на българските граждани

Научих за мерките, както всички депутати от коалицията. Събрахме се на коалиционен съвет, където ни бяха раздедени мерките. Исках да знам какви са възможните приходи по отделните групи, но не получих информация, уточни още той. 

Каримански коментира и мярката 60/40/ 

60/40 какво става с тази мярка. Аз не получих отговор. На нас трябваше да ни е ясно в кой момент тези помощи трябваше да бъдат или трансформирани или прекратени. В началото на годината имаше икономически растеж. Кое налагаше тази мярка, коментира той. 

Относно нулевото ДДС на хляба, Каримански заяви: Ще има търговци, които ще могат да запазят цената на хляба. Ще има такива, които ще вдигнат цените. Тук отново е въпрос на контрол. Когато се предлага подобна мярка е добре да видим какъв ще е ефекта. Това ще е мярка, която ще доведе до запазване на цените. 

Каримански отбеляза, че от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" са настоявали в коалиционното споразумение да бъде вкарана точка, в която ясно да се казва, че на три месеца да има междуинституционален съвет, в която да се обсъжда ситуацията с инфлацията и влизането на България в Еврозоната. 

Организирам кръгла маса за инфлацията, ефектите от вредите от инфлацията и да обсъдим Еврозоната, посочи Каримански. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1250 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.05.22 | 12:49

3
Махни се,защо подкрепяш лъжи?

2022.05.22 | 10:44

1
ПЛЕВЕН - ГРАД НА РУСКИ ЦИГАНИ
Слънчака

2022.05.22 | 12:43

2
Град на укропедерасти :)

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини