Шестима министри ще отговарят на депутатски питания

  • 22 юни 2012 07:14

  • 774
  • 0
Шестима министри ще отговарят на депутатски питания
©

Шестима министри ще участват в петъчния парламентарен контрол.

Първи на седем депутатски въпроса ще отговаря Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, заместник министър-председател и министър на вътрешните работи. Въпросите към него са – относно дейността, кадровата политика и финансовото състояние на Медицински институт – МВР; във връзка с Национална стратегия за превенция на престъпността; относно административни неуредици при издаване на лични документи на граждани, с месторождение в съставни села на някои общини; във връзка с политиката на Министерството на вътрешните работи за изграждане на централизирана автоматизирана система за документи за самоличност; относно последствията от взривовете в складовете в близост до пътен възел "Петолъчката"; във връзка със спазване на режима за утилизация и относно наличие на тежковъоръжени сили на реда по време на протеста на "Орлов мост" на 13 юни 2012 г., поведението им и отношението на протестиращите младежи.

Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:, министър на икономиката, енергетиката и туризма, ще отговори на въпроси – относно концесионните договори и спазването на поетите ангажименти от концесионерите; във връзка с официално предложение на правителството към "Росатом" да вземе участие в изграждането на седми енергоблок в АЕЦ "Козлодуй"; относно реализация на АЕЦ "Белене" като частен проект и относно повишаването на цените на електроенергията.

Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, министър на регионалното развитие и благоустройството, ще отговори на питания относно изграждането на участъка Димово - Ружинци от път Е-79; във връзка с политиката за развитие на територията и икономическия и туристически потенциал на района на Черноморското крайбрежие; относно политиката за децентрализация на отговорности, функции и ресурси от държавата към българските общини; във връзка със законността на изграждането на фотоволтаична система в землището на с. Попица, общ. Бяла Слатина, обл. Враца; относно финансиране на строителството на лотове 2, 3 и 4 от АМ "Тракия"; във връзка с използване на строителни материали за "АМ Тракия-Лот-3", доставени от обект без разрешение за ползване на строежа; относно затворен път в община Созопол; във връзка със състоянието на пътната настилка на главен път София - Варна Е 772; относно опасно свлачище в района на местност "Трифон Зарезан " край Варна; във връзка със съвместно изграждане и финансиране на обекти: "Изграждане на Магистрален водопровод от яз. Тича до РШ Търговище", изпълняващ се успоредно на обект "Реконструкция на път 1-7 Силистра през гр. Шумен за гр. Ямбол от км. 139+00 до км. 146+000"; относно опазване на обект от назавършеното строителство на Министерството на регионалното развитие и благоустройството - Магистрален водопровод Силистра – Добрич; във връзка с политиката за поддържане в нормално експлоатационно състояние на язовирите в Република България и за строителството на нови; относно падналия мост на р. Струма при с. Рибник, общ. Петрич; във връзка с изграждане на тунел под Петрохан; относно разкриване на нов Граничен контролно-пропусквателен пунк (ГКПП) със Сърбия; във връзка с ремонт на пътя Асеновград – Поповица; относно политиката на правителството за създаване на застрахователен инструмент за превенция и преодоляване на последствията от бедствия; във връзка с политиката за устойчива поддръжка на съоръженията по републиканската пътна мрежа; относно ремонт на участък от Северната дъга на Околовръстния път и във връзка с пусковия срок на автомагистрала "Тракия".

В парламентарния контрол ще участват още министрите Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент, министър на правосъдието, Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко, министър на образованието, младежта и науката и Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на, министър на земеделието и храните.
Парламентарният контрол е с начален час 11.00 часа.

Последвайте канала на

Десислава Станева
774 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини