ГЕРБ: Дори в най-мракобесните времена никой не си е позволявал да сложи решетки на Парламента

  • 20 май 2022 09:13

  • 502
  • 5
© Булфото

Традиционно на петъчното заседание на парламента е предвиден парламентарен контрол. На депутатските въпроси и питания ще отговарят министрите: Калина Константинова, Георги Гьоков, Асена Сербезова, Иван Иванов, Борислав Сандов, Николай Събев, Даниел Лорер, Божидар Божанов, Александър Николов, Христо Проданов и Теодора Генчовска.

Заседанието започна с декларация по повод поставените решетки от вътрешната страна на вратите на централния вход на НС, направена от Десислава Атанасова от името на ПГ на ГЕРБ-СДС: "През този вход- входът с вашите решетки, е влизал Фердинанд след обявяването на независимостта на България. Под надписът “Съединението прави силата” вие монтирахте решетки, а срещу входът стоят метални съоръжения".

Тя се обърна към управляващите и ги попита от какво се страхуват - от съединението или от силата: “Нали бяхте изборът на тези, които ви е овластиха? Нали по волята на народа сте в тази зала. Не знам дали осъзнавате, че дори в най-мракобесните времена на комунистическия режим никой не си в позволявал такова нещо със сградата на българския парламент.

Решетките в НС - по искане на НСО?

Атанасова се обърна директно към председателя на НС като го попита дали си спомня кой е подписал решението за поставяне на решетки от вътрешната страна на парламента: “Не ми се иска да си помисля, че някой може да ви нареди друго - да изкопаете ров или да пуснете ток по решетките. Да търсите индулгенция в препоръки (на НСО- бел.ред.) е неуместна”.

“Министър-председателят ви поиска решетки за лидера на опозицията. Получихте ги, а съдът постанови, че са незаконни”, категорична беше депутатката от ГЕРБ-СДС.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
502 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2022.05.26 | 03:43

5
Да, вие редяхте кордони от полицай пред сградата. Те поне вътре ги сложиха при евентуални проблеми.
Тт

2022.05.25 | 22:26

4
Решетките бяха за да свиквате от герб с този изглед. Това ви чака крадци и мошеници.

2022.05.20 | 11:19

3
na vas kov4ezi i besilki vi nosihme i tam 6te ve slojim gerberi kradlivi

2022.05.20 | 09:53

2
КРАВАРИЯ ИЗЧЕРПА РЕСУРСИТЕ СИ И УМИРА ОТ ГЛАД-КРАДЕ ЖИТОТО НА УКРАЙНА!
Stamatis

2022.05.20 | 09:53

1
Тия наистина са се одридкали от страх!

Добави коментар

Водещи новини