Искри в парламента заради искането на оставката на зам.-председателя Мирослав Иванов

  • 19 май 2022 12:51

  • 3277
  • 33
© Булфото (архив)

Мирослав Иванов трябва да знае, че всички ние бихме го уважавали повече, ако доброволно се оттегли от поста. Надявам се, че и вие от криворазбрана солидарност към него няма да се заинатите и за пореден път да ни демонстрирате силата на мнозинството, защото пировите победи на мнозинството в този парламент имат твърде висока цена.  Това заяви Радомир Чолаков, народен представител от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, който мотивира искането за предсрочно освобождаване на Мирослав Иванов ("Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"") от поста заместник-председател на Народното събрание (НС).

Искането е внесено от трите опозиционни партии в парламента - ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател". Според правилника на НС предложението е прието, ако за него са гласували повече от половината от присъстващите народни представители. Поводът за исканата оставка на Иванов е отнемането на думата на председателя на ПГ на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, миналия петък (13 май). Тогава Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, и вицепремиерът Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на влязоха в спор след декларация на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на

Премиерът Петков за искането на оставката на зам.- председателя на НС: Това е провокация

В началото на своето изказване Чолаков се обърна към колегите си от "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България", като припомни за случая с Димитър ГлавчевДимитър Главчев Димитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в. "Димитър ГлавчевДимитър Главчев Димитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в бе председател на 44-ото Народно събрание, който веднъж отне думата на лидера на опозицията Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за – на следващия ден той си подаде оставката, която беше приета, макар че можеше да не бъде приета. Ето това се казва председател. Ако искате да се научите на парламентаризъм, ето ви един пример от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в", посочи Чолаков. 

Той припомни процедурата, по която се избират председателите и заместник-председателите на парламента. Според нея за председател се избира човек от най-голямата парламентарна група, а заместниците се излъчват директно от политическите групи и се гласуват анблок. "Това означава, че те не са избрани поименно заради техни предварително известни качества, а всяка парламентарна група излъчва свои членове, които смята, че ще са достойни да заемат тези позиции. Народното събрание гласува на доверие и гласува доверие в аванс. Това доверие на народните представители трябва тепърва да бъде оправдано", каза той. 

Ние от групата на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на смятаме, че Кристиян Вигенин, Мукаддес Налбант, Росица Кирова, на които председателят от време на време позволява да водят заседанията оправдават доверието и се държат балансирано и отговорно. За съжаление, председателят сякаш има по-специално отношение към г-н Атанас АтанасовАтанас АтанасовАтанас Атанасов завършва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има, Цончо Ганев и Ива МитеваИва МитеваИва Митева Йорданова-Рупчева е родена на 25 октомври 1972 г. в Разград. Завършила е висше, които не си спомням да са ръководили заседанията, заяви Чолоков. "Г-н Минчев в това отношение проявява пристрастие и се надявам, че в следващите дни ще се поправи, като предоставя право за ръководене на Народното събрание, равнопоставено между заместниците си", посочи депутатът. 

"От групата на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на смятаме, колеги от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"", че Мирослав Иванов не оправдава доверието, което вие ни накарахте да му гласуваме", заяви Чолаков. "Виждате, че неговият начин на ръководене на заседанията поражда конфликти и проблеми. Това очевидно се дължи на неговия характер, който не му позволява да свикне с функциите, които трябва да изпълнява и с характера на работата, която му е възложена. Той , явно, сядайки на стола на председателя, започва да си мисли, че е началник. Това е мислене, което спешно трябва да бъде изкоренено, както у него, така и на всеки, който сяда на този стол", каза той.  

Често се казва, че председателят е пръв сред равни, а понякога това механично се прехвърля върху заместниците му, добави Чолаков и припомни следната мисъл: "Който иска да бъде пръв между вас – нека ви бъде слуга". 

Този стол е най-важният стол в парламентарната ни република и който сяда на този стол, трябва всеки път да си повтаря -  "ако искат да ме приемат за първи, аз трябва да съм служител и да служа добре". Да служиш добре на този стол, означава да имаш мъдрост, да проявяваш емпатия. Когато се налага-  да бъдеш строг, но да бъдеш строг първо към своите, а не към политическите опоненти на групата, която те е излъчила, заяви Чолаков.

По думите му това означава да се освободиш от партийни пристрастия, да служиш на общото благо, да разтвориш себе си в събора на българския народ, който е Народното събрание. "Това не го може всеки - това не е дадено всекиму, това е голям политически талант. Ако г-н Иванов за пет месеца не е възпитал в себе си тези качества – той очевидно не става за тази работа и най-достойното и разумно за ПП е да го оттегли", каза Радомир Чолаков.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3277 33

Свързани новини

Коментари 33

Добави коментар
МАДАР ФАКАР

2022.05.19 | 16:09

33
ШИБАЙ КИРО ГЕРБЕРАСИ – ВСИЧКИТЕ СА ПЕДЕРАСИ !!!
КАР ЗА ГЕРБ

2022.05.19 | 16:08

32
СУХ ! СУХ ! СУХ !
Th

2022.05.19 | 15:22

26
Плешивецът от герб ли се обажда ?
той е

2022.05.19 | 16:06

31
мамата му долна да ибъ
Паравана на Лена и Киро

2022.05.19 | 16:05

29
Милия годеницата му такова рога му е сложила махнете го да не събира този срам момчето
ЛАПАЙ УЯ

2022.05.19 | 16:06

30
педерас гербав

2022.05.19 | 15:46

28
Тоя има по рехави мустачки от Лена косматата!

2022.05.19 | 15:31

27
turiha li vi gerberi sas 200 nqma ostavka toz kabinet 6te e do 2025 godina duhaite go sas 200 vi go nabiha i izbegahte kato biti pederasi

2022.05.19 | 15:20

25
После ще искат и на следващият оставката.Арестувайте ги всички от Герб сдс Дпс Възраждане.Теса предстели.Пратете ги в сибир

2022.05.19 | 15:07

20
Против ГЕРБ съм ама па тоя от Подмяната има мутра на лигофрен

2022.05.19 | 15:18

24
Уя да лапате на кабинета.Мамичк …..

2022.05.19 | 15:16

23
Несе подавайте на дявола,те неса хора от възраждане герб дпс.Това са хора които искат да изгорят България за пари.

2022.05.19 | 14:27

14
Деси Атанасова прекалява с нейните вземания на думата в парламента.Държи се като Кралицата на Англия.Аман от нейното безскруполно поведение и фуклявене.

2022.05.19 | 15:14

22
Тя спи при боко одавна.Мъстита

2022.05.19 | 14:30

16
Аман от идиоти като теб

2022.05.19 | 14:30

15
Изгониха ли вече дебила

Добави коментар

Водещи новини