Базелският институт за управление ще помага на правителството в борбата с корупцията

  • 18 май 2022 16:48

  • 479
  • 2
Базелският институт за управление ще помага на правителството в борбата с корупцията
© Министерски съвет
Слушай новината Слушай новината

Правителството ще си сътрудничи с Базелския институт за управление с цел подобряване резултатите на кабинета в борбата с корупцията.

В Министерския съвет бе подписан Меморандум за разбирателство между правителството и Базелския институт за управление. Документът беше подписан лично от министър-председателя Кирил Петков и управляващия директор на института Грета Фенер, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Марк Рюте: Кирил Петков е премиер, който се бори с корупцията и модернизира България

Основната цел на Меморандума е борбата и изкореняването на корупцията в България и възстановяване на публични средства, отклонени от страната чрез корупция и свързани с нея финансови престъпления. Чрез партньорството между българското правителство и Базелски институт се цели изграждане на капацитет за подбор на служители на правоприлагащите органи и други разследващи органи и постигане на по-ефективна работа. Сътрудничеството с института ще подпомогне за изготвянето и прилагането на ефективна законодателна и институционална рамка, свързана с борбата с корупцията и финансовите престъпления, както и до изготвянето и прилагането на ефективна национална стратегия за борба с корупцията.

Чрез съвместната работа с Базелския институт ще бъде направен преглед на обхвата с цел установяване на основните пречки в настоящата верига за противодействие на корупцията и предлагане на възможни решения. Базелският институт е независима експертна организация с нестопанска цел, регистрирана като фондация в Швейцария, посветена на работата по целия свят с публични и частни субекти за укрепване на управлението, противодействие на корупцията и свързаните с нея финансови престъпления и за възстановяване на отклонени активи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
479 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
wtf

2022.05.18 | 17:00

2
бля бля бля.....ще сформираме комисия....

2022.05.18 | 16:57

1
глупости и пак лъжи = ами то бобокови и асенчо първи трябва да окушарят - как ще стане като радко им е защита

Добави коментар

Водещи новини