Правителството ще обяви нулева ставка на ДДС за хляба днес

  • 18 май 2022 07:59

  • 1347
  • 4
Правителството ще обяви нулева ставка на ДДС за хляба днес
© Pixabay

Новините за мерките ще бъдат споделени днес в 10 часа. Едно от нещата е, че за хляба ще има нулева ставка за ДДС. Необлагаемият минимум на този етап няма да мине. Това заяви Любомир Каримански от ИТН в студиото на “Здравей, България” по Нова телевизия.

Всичко по темата:
Антикризисните мерки на кабинета Петков 154

По темата с повишението на пенсиите каза: “Ако се гарантира справедливо разпределение между минималната, средната и максималната пенсия, промените в пенсиите ще се приемат”

На всяко зареждане ще има отстъпка от 25 стотинки, но тя ще бъде за физически лица.

Според него поведението на участващите в атаката срещу ИТН е недостойно: “От миналия петък не сме получили остойностените неща, за да знам дали спираме обедняването на българина. Нямаме информация за краен ефект на различните групи”.

По думите му е изключително важно да се знае от МФ каква е събираемостта на акцизите на отделните стоки: “Само така можем да получим информация каква мярка да приложим най-точно, за да се повиши покупателната способност”.

Симеон Дянков обясни какво означава антиинфлационни мерки

“Преди по-малко от два месеца ние дискутирахме в парламентарна комисия ДДС-то. Как да си обясним поведението на г-н Сабрутев там, че в така предложения проект за ДДС вижда само популистки намерения, а не решаване на проблемите и нестъпване на икономическата логика. Сега те го признават. Това не е ли част от драмата с БНБ?”, каза Каримански.

Той разкри, че някои от партньорите в управляващата коалиция “си говорят повече по между си отколкото с други”.

“Мерките не могат да се присвоят от една партия”, категоричен беше председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси.

Депутатът предупреди, че ИТН ще напусне коалицията, ако има нарушаване на коалиционното споразумение или промяна на отношението по темата Северна Македония.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1347 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.05.18 | 09:22

4
То това ще е добре за производителите, но в магазина хляба ще е със същата цена :)
Stamatis

2022.05.18 | 09:21

3
Министър Василев сам казваше само допреди 2-3 седмици, че такова действие няма реално дая понижи цената на хляба, но сега обърнаха палачинката! Реално от това ще спечелят производителите, а търговците ще бичат каквото цена си искат!Без строг контрол в предлагането по магазината мрежа тази мярка няма да има смисъл!

2022.05.18 | 08:56

2
Хайде да видим дали ще му намалят цената на хляба с 20%, щом нямат ДДС. Бас хващам, че нма да я намалят дори и със стотинка.
Котарак

2022.05.18 | 08:52

1
А нулева цена кога?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини