Сандов обеща решения за екологичните проблеми на Враца

  • 17 май 2022 20:23

  • 1871
  • 1
Сандов обеща решения за екологичните проблеми на Враца
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Министерството на околната среда и водите е премахнало 15 тона от незаконно складираните тонер касети във Враца. Останалите 49 тона ще бъдат извозени до два месеца. Това увери вицепремиерът и екоминистър Борислав СандовБорислав СандовЗавършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност “География”, и е при посещението си в града, предаде БНР. 

Преди години беше установено, че на частна площадка във Враца се съхранява голямо количество излезли от употреба тонер касети, внесени от Италия. Тогава три фирми са глобени с пет акта с общ размер на глобите 54 000 лева.

Министърът каза, че 15 тона от опасните отпадъци вече са извозени: "Остават още 49 тона, до два месеца ще бъдат премахнати и цялата площадка ще бъде освободена. Този проблем ще бъде окончателно решен". 

Сандов увери, че Министерството ще действа категорично и по друг екологичен проблем на Враца - за пълното неутрализиране на площадката на фирма "Камибо" на територията на бившия торов завод "Химко", където има остатъчни количества серовъглерод.

Сандов предупреди за икономически риск за въглищните тецове

Константин Тодоров
1871 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.05.17 | 21:11

1
Още един полумъртъв политик

Добави коментар

Водещи новини