Министър Събев пое ангажимент за подкрепа на градския транспорт в София след среща с кмета Фандъкова

  • 17 май 2022 16:59

  • 2054
  • 2
Министър Събев пое ангажимент за подкрепа на градския транспорт в София след среща с кмета Фандъкова
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Още другата седмица започват експертните разговори между екипите на Столична община (СО) и Министерството на транспорта, като Столична община ще участва в разработването на национална транспортна схема със синхронизация на разписания на автобусния, градския транспорт и БДЖ".

Това заяви кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска след среща с министъра на транспорта Николай СъбевНиколай СъбевНиколай Събев е завършил Висше военноморско училище Варна, специалност “Управление на флота и, съобщиха от пресцентъра на Столична община. 

Премиерът Петков разговаря с представители на транспортния бранш - ще отменят ли протеста си

Министър Събев изрази надежда, че до края на юни ще са готови първите резултати и ще е ясен ангажиментът, който може да поеме за подкрепа при актуализацията на държавния бюджет. 

"Надявам се, че министър Събев ще успее да убеди вицепремиера Асен Василев и Народното събрание, че при актуализацията на бюджета на държавата, градският транспорт на София трябва да бъде финансово подкрепен по действащия регламент 1370", допълни Фандъкова. 

От своя страна, министърът на транспорта поясни, че в регламент 1370 на Европейската комисия много добре са уредени въпросите за субсидиите и компенсациите за обществения транспорт и, щом има ясна представа как се изразходват тези средства, министерството ще подкрепи исканията на Столичната община. 

Мая Йорданова
2054 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.05.17 | 17:21

1
Фандъкова, моля те отиди си на село и ни остави да си оправим града......
stefanos

2022.05.17 | 17:50

2
Фандъкова се справя със София, но ако не прииждат нови селяни, които искат да управляват града. А за Събев е важно да организира транспорта за фирма Еконт. Трябва да си сляп, за да не виждаш това!

Добави коментар

Водещи новини