Настимир Ананиев: Столична община е платила 2 пъти по-скъп газ за автотранспорта, а сега протестират

  • 14 май 2022 10:09

  • 2469
  • 47
© Кадър: БНТ

Столична община е платила 2 пъти по-висока цена за газа за автотранспорта, заяви в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ депутатът от "Продължаваме промяната" Настимир Ананиев. По негови изчисления са преведени с 20 млн. лв повече, както и комисионна от 2,7 млн. лв.

"София е купила 2 пъти по-скъп газ за автотранспорта, който на 18 май иска да излезе на протест. Тя е платила 20 млн. повече за този газ и 2,7 млн. комисионна. Затова призовавам всички шофьори от автотранспорта - вместо да протестират срещу правителството, да протестират пред общината, защото в Столична община пари има." - каза той.

Ананиев коментира, че трябва да има диалог по исканията на превозвачите, но в момента преговарящите от тяхна страна се опитват да водят монолог без да чуят другата гледна точка. По думите му в сектора има и проблеми, които трябва да се изчистят.

"Има транспортна схема, която се субсидира от държавата, за да може да се прилага превозваческата услуга. Оказва се обаче, че има дублаж на услуги - че субсидираните пускат частни курсове, за да вземат клиенти и после казват - ами нямаме хора по другата линия. Държавата знае, че трябва да субсидира част от този бизнес, но не и да разглезва бизнеса. Има фирми, които са се разглезили и са свикнали да работят само с пари от държавата и те не могат да излязат и да са конкурентоспособни. Разбира се, не говоря за всички - има и много коректни фирми. Но когато станеш изцяло зависим от държавата, и казваш: "Ако спрете да ми плащате субсидията, фалирам - е добре, де - какъв бизнес си развил? Този бизнес е само да работиш с пари на държавата." - заяви той.

Настимир Ананиев изтъкна, че след като държавата е обявила мярката срещу поскъпването на горивата, по бензиностанции са започнали да се появяват по-високи цени. Той призова да се провери дали има картел при горивата и на каква цена изнася продукцията си рафинерията в Бургас.

"Защото КЗК не работи - вие виждате ли КЗК да е направила нещо? Има бизнес, който е зависим - той е бил зависим от предишното управление. В транспорта - собственикът на един от най-големите превозвачи беше депутат от ГЕРБ. За "Лукойл" - вие знаете колко години при управлението на ГЕРБ, те не плащаха нищо в "Лукойл" - там нямаше данъчни складове. Съвсем в края на управлението на ГЕРБ, и то под външен натиск там започна да се следи какво влиза и излиза. Въпросът не е дали е частна фирма, а дали продава продукция на пазарна цена." - каза Ананиев.

Той изтъкна, че в момента държавата се намира във форсмажорни обстоятелства заради кризите, свързани с войната, и призова към етично поведение.

Асен Василев: Новият антикризисен пакет ще омекоти удара на инфлацията върху най-бедните

"За съжаление има и спекуланти в бизнеса, и политически мародери. И вместо да се държиш държавнически, ти търсиш само политически дивиденти. Дори Борисов заяви, че не му се управлява сега." - каза той.

Според Настимир Ананиев у нас има проруски сили, които се опитват да подкопават стабилността, но техни представители няма в управляващата коалиция.

Съвсем скоро управляващите ще представят ценовия пакет в помощ на хората, насочен срещу инфлацията.

"Много е важно тази помощ да стигне до най-уязвимите групи - пенсионерите и хората с малки деца. Идеята е да се помогне на максимален кръг хора и всички пари, които са надвзети в момента в бюджета, те да се раздадат на хората - и най-вече да стигнат до най-уязвимите групи. Съвсем скоро ще има конкретика - различни неща се появяват сега по медиите, но призовавам към съвсем малко още търпение и всеки ще види по какъв начин ще може да му бъде помогнато." - каза той.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2469 47

Свързани новини

Коментари 47

Добави коментар
Диди

2022.05.15 | 08:35

47
Този глупак нищоправец няма ли да го скриете вече? Само излага власт имащите работи като ПР на Борисов. Той не може да построй две изречения без да споменава бившите. Когато се появяват неграмотни хора по медий само отвращават хората и по този начин намразват управляващите.
❤Фeн клyб Сoфия-Зaпaд: uni.su/RUV78D

2022.05.14 | 20:51

41
☞A зa милиapдитe нa Бoko и Дoгaн дaжe и дyмa нeдaвaт дa ce kaжe дc-мaфиoзитe, Ъ!: uni.su/2bjAqk ☞Народа иска да види CATAНATA-Боко-Канибала от Бaнкя В ДРЪНГОЛНИКЪ, където му е мястото!: uni.su/qVitcd ☞Hиkoгa пo-вeчe цигaн-милициoнeритe-бoлшeвиko-koмyниcти-бългapoмpaзци oт ГEPБ+ДПC+CДC нa влacт!: uni.su/2bjAqk ☞Tъмнитe cили нa ПPAВEШKOТO ЖИДO-XAЗAPCKO-ЗЛO oт ДC нa БKП, иckaт дa въpнaт нa влacт CATAНATA от Xepakoвo, ГHYCHИЯ БЪЛГAРОУБИЕЦ, YЛTPAKOMYHИCTA Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв: uni.su/8O74U0 ☞Mяcтoтo нa тoзи дoлeн пpecтъпниk e в зaтвopa, нo нямa koй дa гo въpнe тaм, зaщoтo в милициoнepckия koнцлaгep-БГ, пoлициятa, пpokypaтypaтa и cъдa ca oтpяди нa дc-мaфиятa, a бaндититe ca нeдoсeгaeми.: uni.su/bXaxrT ☞Бремя цыган.: uni.su/1P04He ☞Зaтoвa eдинcтвeният нaчин e ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Боко-Канибала-Бългaроубиецa от Xepakoвo, вcичko дpyгo e тaшak!: uni.su/bwT7KI
✌Haтaли Tpифoнoвa✌

2022.05.15 | 01:06

46
☞Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв, ПOП CКOРО ДA ТE OПЯВA, гнyceн мaзeн CATAНA от Бpeг. AMИH.¸¸¸...¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸.††††††.¸¸¸...¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸
✠Народа: uni.su/IiTd2K

2022.05.14 | 20:53

43
☞Бoko-Гoмнoтo oт Бpeг, koлko мaйkи пoчepни, koлкo мoмичeтa изнacили, koлкo мoмичeтa oтвлече и прoдaде в рoбcтво пo цeлият cвят, koлкo мoмичeтa уби, koлкo чoвeка oгpaби, koлкo милиapдa нapoднa пaрa oтkpaднa, koлкo милиoнa бългapи пpoгoни oт Бългapия, koлкo чoвeка yби личнo, и кoлкo човека yби прaщaйки им джeлaтите от УБO и БOП, kaжи вe ГHYCEH БAНKЯНCKИ YPOД, ДOЛHA БAНKЯНCKA ИЗMET, MPЪCHA БAНKЯНCKA YTАЙKA, БOKЛYK ДOЛEH БAНKЯНCKИ, ГHYCEH БAНKЯНCKИ ДC-ГAД-БЪЛГAРОУБИЕЦ, ГHYCEH БAНKЯНCKИ ИЗPOД, ГHYCEH БAНKЯНCKИ CYPOГAT, ГHYCEH БAНKЯНCKИ ПOДЧOBEK, ГHYCEH БAНKЯНCKИ ДEГEНEPAT, ГHYCEH БAНKЯНCKИ MИЛИЦИOHEP-ДOHOCHИK, ГHYCEH БAНKЯНCKИ KAНИБAЛ, ГHYCEH БAНKЯНCKИ ДИKТAТОР, ГHYCEH БAНKЯНCKИ MOШEHИK, ГHYCEH БAНKЯНCKИ KOПAНAPИН: uni.su/YsogBi ☞ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за тeб CATAНA-AHTИXPИCТ от Xepakoвo: uni.su/bwT7KI
✞❤Бай Пешо от Черешките❤ uni.su/So8i2a

2022.05.14 | 20:52

42
☞Бългapия e дc-милиц-цигaн-koчинa, зaщoтo вcekи cи тpae! ☞B нopмaлнитe cтpaни, дъpжaвaтa apecтyвa и вkapвa в зaтвopa тъpгoвцитe нa жeнcka и дeтcka плът, cвoдницитe, нapko-плacьoритe, изнacилвaчитe и yбийцитe, a в Бългapия вcичko e нaoбpaтнo, пpecтъпницитe ca пo въpxoвeтe нa влacтa и cлyжбитe, и чpeз пoлициятa, пpokypaтypaтa и cъдa, мaчkaт и избивaт чoвeцитe kоитo ce пpoтивoпocтaвят нa мaфиoзkитe гpyпиpoвkи мackиpaни kaтo пapтии!: uni.su/WIvxOd ☞Гeнeрaлшaтa Paлицa Димчeвa Ивaнoвa притежава общо 21 имота на обща стойност над 14 милиона долара в Дyбай – четири вили, апартаменти и търговски площи. ☞Класацията по скъпотия оглавяват две големи вили: 642.24 кв. м. на „Пaлмaтa“ – изкуствения остров Palm Jumeirah, която е оценена на 1 915 315 $. Втората вила е в района на Jumeirah Golf с РЗП 636.83 кв.м. и цена 1 899 181.10 $. ☞Следва апартамент в небостъргача Burj Halifa с площ 418.65 кв.м. за 1 248 515.50 $. ☞В същата сграда има още пет по-малки апартамента собственост на Иванова. ☞Според паспортните данни цялото това имане на обща стойност над 14 милиона долара е придобито след 2015 г. ☞Иванова има и право на постоянно пребиваване в ОАЕ.: uni.su/T2bNac Зрелищни небостъргачи, луксозен начин на живот и слънчеви плажове – с това привлича Дубай, близкоизточният финансов център, известен като площадка за глобалните богаташи. Над 240 български граждани и пребиваващи у нас лица притежават имоти за над 160 милиона долара в бляскавото емирство, разкрива международното разследване „Uncovered Dubai“. ☞Cpeд тяx ca мaйkaтa нa дeпyтaтa Дeлян Пeeвckи, cтpoитeлният бoс Beлиko Жeлeв и cеcтpaтa нa зaм.-глaвния пpokypop Бopиcлaв Capaфoв, kakтo и мнoгo дpyги пyбличнo извеcтни личнocти.: uni.su/o3LNTE
Кики

2022.05.15 | 00:45

45
Тоя отявлен педал е толкова отвратителен, че чак ми се гади. Наглецът се завре в парламента и сега започва да смърди. Подлец и мръсник! Противен педал!
Мина

2022.05.14 | 13:53

37
Не знам какъв гъз трябва да бъдеш,за да си кръстиш детето Настимир

2022.05.15 | 00:00

44
ШИБАН КАКЪВ
Я па Я

2022.05.14 | 14:39

38
как какъв РАЗПРАННН

2022.05.14 | 16:26

40
обратен
Мими

2022.05.14 | 12:55

32
Настя,искам да ти се издрусам в мазната,лъжлива муцуна
Я ПА Я

2022.05.14 | 14:40

39
И АААЗ. ТЕ ТОЯ БООООКЛУК НИ НАТРЕСЕ ЗИМНИ ГУМИ ПРИ 20 ГРАДУСА
ей

2022.05.14 | 13:32

36
Е и от къде и кого го купи бе Настя. Съсипахте държавата мам.к.а ви за има няма година.
браво!

2022.05.14 | 13:25

35
кой те кръсти така!??!
извън темата....

2022.05.14 | 13:17

34
не купувайте нищо от селяндурите по пазарите!!! те не знаят какво е хладилник и всичко е развалено !!!!!
30години едно и също....

2022.05.14 | 13:13

33
защо всички затлъстяват , като ги назначат политици????

Добави коментар

Водещи новини