Валентин Николов: Смъртните случаи на „Турски поток“ не са на работната площадка, причинени са от алкохол

  • 13 май 2022 17:40

  • 3371
  • 5
Валентин Николов: Смъртните случаи на „Турски поток“ не са на работната площадка, причинени са от алкохол
© МВнР
Слушай новината Слушай новината

Смъртните случаи на „Турски поток“ не са на работната площадка, причинени са от алкохол. Това каза в интервю за предаването „Денят на живо“ бившият шеф на БЕХ Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна,.

„Той се строеше по време на COVID кризата. България няма достатъчно заварчици. Повечето чуждестранни работници, които се ползваха, бяха в карантинен период. Тези смъртни случаи бяха в хотела, не на работната площадка. Може би от повече алкохол. Имаше такива паднали от терасата“, посочи той.

Василев съобщи за непотвърдена информация за смъртни случаи при строителството на "Турски поток"

Николов коментира още, че се очаква 12-13% по-ниска цена на газа на спот пазарите, което неминуемо трябва да рефлектира и в България. Бившият шеф на БЕХ е скептичен към изказванията на премиера за по-евтиния американски втечнен газ. Според него, Кирил Петков често има противоречиви изказвания.

„Дай Боже, цените от САЩ да са по-ниски. Скептичен съм. Шефът на „Булгаргаз“ не беше в делегацията. Кой определяше цените? Премиерът няма право, по българските закони, да договаря. Министърът на енергетиката също не може да говори за конкретни цени. Никаква известност няма. Дали той разбира какво точно е по-ниска цена?“, запита се Николов.

Петков се срещна с вицепрезидента на САЩ, договори доставки на газ на цени, по-ниски от текущите на „Газпром“

Той посочи още, че в българската енергетика няма достатъчно ликвидност. По думите му, държавата трябва да помогне на бизнеса, тъй като в хазната трябва да има повече пари от ДДС и акцизи, предвид по-високите цени на петрола и всички енергийни компоненти.

Теодора Павлова
3371 5

Коментари 5

Добави коментар
КОЙ ТЪРСИ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ?

2022.05.14 | 01:00

5
ТАКИВА СЛУЧАИ ИМА ВЪВ ВСЯКА ДЕНОСТ И СИ ИМА ОРГАНИ ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ.
КОЙ ТЪРСИ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ?

2022.05.14 | 01:00

4
ТАКИВА СЛУЧАИ ИМА ВЪВ ВСЯКА ДЕНОСТ И СИ ИМА ОРГАНИ ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ.

2022.05.13 | 19:27

3
Кокорчо,да не го питат какви ги върши търси под вол,теле.
.

2022.05.13 | 19:09

2
И кво излиза, че руски пияници са строили турски паток . Когато са го завършили са се напили до смърт, като знаят че пак се връщат в блатото на орките .
А∆¶®™А★

2022.05.13 | 18:46

1
ДА ..., НО АСЕН ВАСИЛЕВ ДНЕС ВНУШИ , ЧЕ СМЪРТНИТЕ СЛУЧАИ БИЛИ , КАКТО НА НЕГО МУ ИЗНАСЯ....ТОЙ ВНУШИ , ЧЕ СА СТАНАЛИ ... " НА ТУРСКИ , БАЛКАНСКИ ПОТОК "

Добави коментар

Водещи новини