Летифов за протеста на превозвачите: Категорично няма диалог с управляващите, което е най-голямата криза

  • 13 май 2022 09:03

  • 291
  • 2
Летифов за протеста на превозвачите: Категорично няма диалог с управляващите, което е най-голямата криза
© БНТ

Отказът от диалог, отказът да бъдат чути справедливите искания на един бранш, за да се намерят допирни точки, е най-голямата криза. Категорично диалог няма и накрая да го дамгосаш, че е политически. Не чух нито едно политическо искане от това, което поставя бранша на превозвачите. Това каза в "Денят започва" Халил Летифов - зам.-председател на ПГ на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с.

"Държавата има възможност да направи много неща, но да чуеш съответния сектор, за който носиш отговорност, ти е вменено по закон и Конституция. Отказът от диалог, е отказ за изпълниш своите задължения", каза Летифов.

Рамадан Аталай: Няма как втечненият газ да е по-евтин от тръбния, защото разходите за доставка го оскъпяват

Според него управляващите не искат да чуят исканията на превозвачите. Припомни, че при предишното правителство точно това е отворило ножицата между управляващи и бизнес, управляващи и граждани.

"Тези управляващи дойдоха със заявката за промяна, а се случва точно обратното - тотален отказ от диалог и незачитане на закона и Конституцията", каза той.

Едно от исканията е да бъде намален акцизът на горивата с 50%, което трябва да бъде разрешено от ЕК. Според Летифов дори да няма нотификация от ЕК, държавата може да намери подход, по който да удовлетвори това искане.

Радина Лазарова
291 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Хф

2022.05.13 | 09:42

2
Фес миризлив обратно в Анадола.

2022.05.13 | 09:39

1
Какво рие тоя фес

Добави коментар

Водещи новини