Искра Михайлова: Моделът на ЕС не отговаря на днешните предизвикателства

  • 12 май 2022 14:49

  • 474
  • 1
Искра Михайлова: Моделът на ЕС не отговаря на днешните предизвикателства
© Булфото архив
Слушай новината Слушай новината

"Когато говори за нова политическа общност, европейска политическа общност, Макрон говори за нова, а не за паралелна. Имайки предвид функционирането на целия европейски континент. Това не е нова идея. Преди години Митеран лансира идеята за двете скорости и възможните сепарирани общности вътре в ЕС." Това заяви в ефира на БНР евродепутатът от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с в групата "Обнови Европа" Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност.

Според нея предложението на френския президент за трансформиране на договорите идва заради желанието ЕС да бъде по-гъвкав и по-бърз във вземането на решения.

Любомир Дацов: Управлява поколение, което не помни грешките на миналото

Михайлова тълкува предложението като широко отваряне на вратите на ЕС за сътрудничество със страни, които не са негови членки.

"Това, което предлага Макрон, е формула за подкрепа на тези страни, присъединяване към общите политики, които биха им били най-полезни в първите години на тяхното сътрудничество със сега съществуващия Европейски съюз", каза евродепутатът от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с.

Заради кризата в Украйна, пандемията и проблемите с доставките на енергоносители вече на самите страни членки е ясно, че моделът, по който е създаден ЕС в други времена, не отговаря на предизвикателствата на момента, коментира Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност в предаването "Хоризонт до обед".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
474 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.05.12 | 15:03

1
Точно пъктурците ще определят на какво отговаря ЕС. Иди си при боздуган, щом повече ти харесва.

Добави коментар

Водещи новини