Мирчев: Обсъждаме помощ за гориво с дигитални ваучери

  • 12 май 2022 09:46

  • 331
  • 1
Мирчев: Обсъждаме помощ за гориво с дигитални ваучери
© Булфото (архив)

"Мярката за помощ за гориво тепърва ще се финализира. Обсъждат се дигитални ваучери. Електронна система трябва да е наясно дали даден потребител може да получи отстъпка. За да се изгради такава обаче ще са нужни месеци, а ние искаме да помогнем сега".

Това заяви за "Твоят ден" по NOVA NEWS Ивайло Мирчев, депутат от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от".

Според него най-бързият вариант е помощта да е срещу предоставяне на лична карта. "Има 2 млрд. лева за подпомагане на домакинствата. В рамките на дни ще бъдат представени детайли. Планираме 13 мерки, не искаме да се дават пари на калпак", обясни той.

Рибарски: Газът от САЩ ще се доставя с кораби, договорите са сключени от "Булгаргаз"

По думите му мярката за горивата ще бъде до края на годината.

"Прагът по ДДС искаме да стане от 50 000 - 100 000 лева, а след това и на 166 000 лева. Това ще подпомогне микропредприятията. Бизнесът има право да протестира, но дългосрочни договори е могло да бъдат подписани и преди една година, и преди две. Така сега нямаше да усетят инфлацията. Вината не е на бизнеса, а на предната власт, която ги съветваше да излизат на борсата ден напред", подчерта Мирчев. И допълни, че 4 млрд. лева са изплатени на бизнеса като компенсации до момента. 

"Помощта за бизнеса ще продължи, но това не става с извиване на ръце. Само у нас никой не ги накара да не увеличават цените заради получените компенсации", посочи депутатът.

Радина Лазарова
331 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.05.12 | 11:08

1
Грух,грух

Добави коментар

Водещи новини