Икономическата комисия прие на първо четене намаляване на мандата на членовете на КЗК

  • 11 май 2022 17:09

  • 299
  • 0
Икономическата комисия прие на първо четене намаляване на мандата на членовете на КЗК
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

С 11 гласа "за", пет "против" и един "въздържал се" Комисията по икономическа политика и иновации в Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за защита на конкуренцията. 

С промените се намалява мандатът на членовете на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) от седем на пет години.

"Добре е мандатът на подобни комисии да е различен от този на парламента. Подобни са и мандатите на повечето регулаторни органи в страната", каза председателят на икономическата комисия Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

Завишават се и изискванията за членовете на КЗК - те трябва да са с образователна степен "магистър" и да имат седемгодишен стаж по съответната специалност. Предлага се да има двама заместник-председатели - единият да работи по обществените поръчки, а другият за останалите дейности. Искаме да има публична процедура за избор на КЗК, ако законопроектът бъде приет, уточни Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на, цитиран от БТА.

КЗК проверява дали търговците договарят помежду си цените на горивата

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
299 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини