Икономическата комисия прие на първо четене намаляване на мандата на членовете на КЗК

  • 11 май 2022 17:09

  • 295
  • 0
Икономическата комисия прие на първо четене намаляване на мандата на членовете на КЗК
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

С 11 гласа "за", пет "против" и един "въздържал се" Комисията по икономическа политика и иновации в Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за защита на конкуренцията. 

С промените се намалява мандатът на членовете на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) от седем на пет години.

"Добре е мандатът на подобни комисии да е различен от този на парламента. Подобни са и мандатите на повечето регулаторни органи в страната", каза председателят на икономическата комисия Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

Завишават се и изискванията за членовете на КЗК - те трябва да са с образователна степен "магистър" и да имат седемгодишен стаж по съответната специалност. Предлага се да има двама заместник-председатели - единият да работи по обществените поръчки, а другият за останалите дейности. Искаме да има публична процедура за избор на КЗК, ако законопроектът бъде приет, уточни Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на, цитиран от БТА.

КЗК проверява дали търговците договарят помежду си цените на горивата

 

Константин Тодоров
295 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини