Проф. Сербезова възлага на зам.-министрите функции

  • 11 май 2022 16:23

  • 581
  • 0
Проф. Сербезова възлага на зам.-министрите функции
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Днес, 11 май, министърът на здравеопазването проф. Асена СербезоваАсена СербезоваПроф. Асена Сербезова се дипломира от Фармацевтичен факултет на МУ-София през 1996 г. Защитава подписа нова заповед, с която възлага на тримата заместник-министри конкретни функции по координация и контрол върху политиките в системата на здравеопазването.

Заместник-министър д-р Петър Грибнев ще отговаря за дирекциите „Защита на правата на пациентите“, „Лечебни дейности“ и „Търговски дружества и собственост“, както и за дейността на отдел „Обществени поръчки“ в дирекция „Стопански дейности и обществени поръчки“. Д-р Грибнев ще осъществява и контрола върху Изпълнителна агенция „Медицински надзор“, Националния център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ, Националния център по трансфузионна хематология, Националната експертна лекарска комисия, районните центрове по трансфузионна хематология и центровете за спешна медицинска помощ.

Заместник-министър доц. д-р Любомир Бакаливанов ще контролира дейността на дирекциите „Европейска координация и международно сътрудничество“, „Лекарствена политика“ и „Опазване на общественото здраве и здравен контрол“. В неговия ресор е и контролът върху домовете за медико-социални грижи за деца, държавните психиатрични болници; центровете за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания, регионалните здравни инспекции, Изпълнителната агенция по лекарствата, Националния център по заразни и паразитни болести, Националния център по обществено здраве и анализи, Националния център по радиобиология и радиационна защита, Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти, както и върху Центъра за асистирана репродукция.

Заместник-министър Невена Цанкова поема дирекциите „Бюджет и финанси“, „Електронно здравеопазване“ и „Международни проекти и програми“.

МЗ осигурява на болниците допълнителни 25 млн. лева

Последвайте канала на

Константин Тодоров
581 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини