Караянчева: Идеята на ИТН за отделяне на Кърджали от селата е евтин политически пиар

  • 11 май 2022 14:40

  • 1126
  • 2
Караянчева: Идеята на ИТН за отделяне на Кърджали от селата е евтин политически пиар
© Пресцентър ГЕРБ
Слушай новината Слушай новината

Бившият председател на парламента и дългогодишен депутат от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на окачестви като абсурдно и евтин политически пиар предложението на ИТН за обособяване на Кърджали в отделна община, съобщават от пресцентъра на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

"Темата е предъвквана нееднократно, много партии са се възползвали от нея, включително и такива, които отдавна са отекли в канала на историята. Радвам се, че колегите от БСП, които през 2015 г се опитаха да инициират референдум, са узрели, че идеята е безсмислена. Не е въпрос на желание, а на законова процедура, а тя изисква санкция на ОбС, където мнозинството е на ДПС. Нечестно, неискрено и нечистоплътно е да залъгваш избирателите си, че можеш по административен начин да се бориш  с монопола на ДПС. Това показва дълбоко непознаване на дневния ред на хората в Кърджалийско. Сега ИТН реанимира идеята, за да печели дивиденти в смесените райони. Аз бих ги посъветвала да се обърнат към коалиционния си партньор БСП, които са специалисти в консолидирането на етническия вот, защото такъв ще е резултатът от една такава инициатива. Отделянето на селата би означавало разделение между хората и нагнетяване на етническия вот", заяви Караянчева пред журналисти.

"Проблемът не е в съотношението на избирателите в града и в селата – то е 40 000 към 23 000 души. Ако всяка партия успее да се мобилизира и да мотивира симпатизантите си да гласуват, в ОбС ще има максимално широко представителство. Защото кмет без подкрепа на ОбС е просто една марионетка. Призовавам колегите от ИТН да излязат и да работят на терен, не да наблягат на концерти, пърформанси и камерни срещи. Да влязат в ОбС и там да реализират политиките си. Хората в Кърджали вече не се връзват на подобни кьорфишеци, защото те генерират противопоставяне. Политиката е дълго бягане. В Кърджали с наближаването на местни избори винаги се намира някоя политическа сила, която да иска отделяне на селата от града и обща анти-ДПС кандидатура за кмет. В ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в винаги сме били против подобни инициативи. Те са и невъзможни, и вредни", каза още Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.    

Тошко Йорданов: ИТН подема инициатива за отделяне на град Кърджали като отделна от селата община

Константин Тодоров
1126 2

Коментари 2

Добави коментар
Хой

2022.05.11 | 20:34

2
ПКП имало мисли...
63899

2022.05.11 | 14:52

1
Мутромилиционерски изрод и крадива селянка.

Добави коментар

Водещи новини