Радев към българите в Чехия: Поздравявам ви, че успявате да пазите нашите култура, традиции и език

  • 11 май 2022 11:56

  • 425
  • 0
© Пресцентър на Президентството

За мен е чест да бъда сред представителите на едни от най-старите и организирани общества извън България. Искам да ви поздравя, че успявате да направите така, че успявате да предавате на децата българския дух. Успявате да пазите нашите култура, традиции и език. Това каза президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по време на посещението си в Българското училище "Петър Берон" в Прага, което е с 74-годишна история.

Радев предаде най-добри благопожелания от президентът и министър-председателят на Чешката република. 

Чувствам се горд, че съм българин. Оценката за вас е изключително висока. За начнът на вашата интеграция в чешкото общество. За това, че от първите български градинари, пристигнали в Чехия, до вас, които давате пълноценен принос във всички области на съвременния живот на Чешката репиблика. Най-важното е, че вие не само успявате да съхраните българския дух. Успявайки, вие индивидуално като личности, помагате изключиетлно много на България. Да развием отношенията си с Чешката република във всички области от взаимен интерес, отбеляза още българският президент. 

Румен Радев пристигна на официално посещение в Чехия

Радев посочи, че за последните 10 години стокообменът между двете държави е утроен и надхвърля 1 млрд. евро. 

Той вече надхвърля милиард и 700 млн. евро. Ръстът му се измерва с двуцифрени числа. Това означава много и вие несъмнено с начина на вашата работа и с доверието, което предизвиквате, допринасяте за този успех”, добави държавният глава. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
425 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини