Румен Радев пристигна на официално посещение в Чехия

  • 09 май 2022 18:34

  • 642
  • 2
Румен Радев пристигна на официално посещение в Чехия
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на пристигна на официално посещение в Чехия по покана на чешкия си колега Милош Земан, предаде БТА.

Програмата му започва утре, 10 май. Визитата ще продължи до 11 май. 

В делегацията на българския държавен глава е министърът на външните работи Теодора ГенчовскаТеодора ГенчовскаТеодора Генчовска е завършила Съвременна история в Софийския университет „Свети Климент, както и представители на българския бизнес. 

Президентът Радев ще проведе среща на "четири очи" с чешкия си колега Милош Земан. Програмата на държавния глава предвижда среща и с Маркета Пекарова-Адамова, председател на Камарата на депутатите в парламента на Чешката република, както и с министър-председателя Петър Фиала. 

Радев ще бъде на официално посещение в Чехия по покана на колегата си Милош Земан

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и министърът на промишлеността и търговията Йозеф Сикела ще открият Чешко-български бизнес форум под мотото "Together We Achieve More" ("Заедно постигаме повече").

Президентът Радев ще се срещне с наши сънародници, които живеят в Чехия. По официални данни българските граждани, трайно пребиваващи на чешка територия, са около 17 хиляди. 

Съпругата на президента, Десислава Радева, ще посети Българското училище "Петър Берон" в Прага, което е с 74-годишна история. В него се учат около 125 български деца. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
642 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.05.09 | 20:13

2
Тоя плашипутарник само обикаля ,ми да иди лукав Румен при Путин ,вече един път си подгъна коленете пред него сега може и на колене да му падне.
Анонимен

2022.05.09 | 19:53

1
Каква печална аналогия ? През 1941 година, когато Америка гласува програмата Land Lease Act и решава да започне доставка на оръжие за СССР, Гьобелс казва че Америка се опитва да удължава войната, не допринася за мира и ще е виновна за загубата на много човешки животи.

Добави коментар

Водещи новини