Ганев: Рафинерията в Бургас може да работи с неруски петрол

  • 09 май 2022 09:19

  • 849
  • 9
Ганев: Рафинерията в Бургас може да работи с неруски петрол
© Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

И в миналото си рафинерията в Бургас е работила с неруски петрол. Няма технологична заплаха по тази линия. Рафинерията може да се пренастрои. Това заяви депутатът от „Демократична България” Георги Ганев в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия. 

Според него цените ще са по-високи.

„Въпросът е с колко? Според мен към момента не може да има добре информиран отговор”, заяви Ганев. Относно очакванията на Мика Зайкова бензинът и дизелът да стигнат до 5-6 лева за литър, той каза: „Много уважавам г-жа Зайкова, но бих искал да видя разчетите, върху които е направена тази прогноза. По-скоро ми се струва, че няма да е толкова много увеличението. Разбира се това почива на някаква надежда, че конфликтът няма да продължи дълго време”, заяви Ганев.

Мика Зайкова: Инфлацията ще върви нагоре и няма защо да се заблуждаваме

„Потребителите у нас страдат не само от цената на петрола, а и от сериозни неуредици в структурата на пазара на горива и особено от липсата на достатъчно конкуренция по линия на доставките”, каза Ганев.

„Отдавна повдигаме въпроса за складовете, за достъпа до складовете, за да има по-голяма конкуренция между търговците на горива”, коментира депутатът.

Относно внасянето на бензин и дизел с цистерни, Ганев обясни, че това е възможно.

„Въпросът е да се облекчи този режим и „Луклойл” да бъде подложен на малко по-сериозна конкуренция. Дори да продължи да се покачва цената, това ще е с по-малко отколкото ако продължи това квазимонополно положение на пазара”, заяви Ганев.

Запитан дали властите нарочно поддържат настоящото положение, депутатът каза: „Нашите съмнения  с колегата Димитров са, че последните 10 години това е било поддържано. Опитите на хора като Ваньо Танов да се опита да подложи този процес на някакъв контрол не бяха постигнали никакъв успех”, заяви Ганев.

Според него е възможно чрез признаването на чужди данъчни складове да се наложи по-голяма конкуренция.

Относно цената на газа, Ганев заяви, че азерският газ е договорен на много добра цена.

„Азерите сега имат интерес тази цена да се промени. Не виждам как може да поевтинее газовият микс в България”, заяви Ганев.

За диференцираното ДДС и регулираните цени, Ганев каза: „Регулираните цени не е нужно да се регулират през ДДС. Що се отнася до другите диференцирани ставки – хубаво е да го правим това, след като знаем какво ще се случи. Вече имаме 2 диференцирани ставки, въведени юли 2020 г. – дайте да видим какво е станало?”, каза депутатът.

„Привърженик съм на идеята цялостната единна ставка на ДДС да се свали, доколкото позволява бюджетът”, коментира депутатът.

Виолета Симеонова
849 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2022.05.09 | 09:39

1
ZА МИР БЕЗ АНГЛОСАКСОНКИ НАЦИЗЪМ!

2022.05.09 | 10:20

9
Имаш впредвид РАШИСТКИЯТ нацизъм...нъл тъй?!

2022.05.09 | 09:44

2
за мир като се разпадне рашистката педерация наесен.
Слава на Усрайна

2022.05.09 | 09:49

8
Лайновозите пътуват до Усрайна ще хвърчат лайна
Слава на Усрайна

2022.05.09 | 09:49

7
С день победьй
Слава на Усрайна

2022.05.09 | 09:49

6
Слава Росииии
Слава на Усрайна

2022.05.09 | 09:48

5
Жалък трявестунгел

2022.05.09 | 09:45

4
Подкрепям Украйна, а не Русия, поради следните причини: 1. Украйна е братски народ. 2. Ние сме християнизирали Украйна. 3. Дали сме азбуката на Киевска Рус. 4. 70% от войнишкия състав в руската армия през 1878г. са украинци. 5. Над 200 000 българи са се преселили в земите на Украйна, област Бесарабия. 6. Украйна признава, че е получила азбуката и християнството от България (за разлика от Русия). 7. Украйна никога не е организирала и финансирала бунтове, метежи, въстания и преврати в България. 8. Украйна никога не е организирала политически убийства в България. 9. Украйна никога не е крала архивите ни. 10. Украйна не е крала златния ни резерв. 11. Украйна никога не е разпокъсвала землището ни. 12. Украйна никога не е насъсквала Сърбия, Румъния или Турция да ни нападнат. 13. Украйна не е измисляла нови, несъществуващи езици. 14. Украйна не е измисляла несъществуващите македонска, тракийска, шопска и добруджанска нации. 15. Украйна никога не ни е обявявала ВОЙНА!!! 16. Украйна никога не е прехвърляла диверсионни групи на наша територия. 17. Украйна никога не е имала свои "украинофилски" партии в България, имащи за цел дестабилизацията на държавата и обществото. 18. Украйна никога не е финансирала и поддържала национални движения „Украинофили“, нито участва в правенето на събори, където се веят украински знамена. 19. Украйна не ни продава най-скъпия петрол и газ в Европа. 20. Украйна не заселва стотици хиляди украинци по нашето Черноморие. 21. Украйна не е пращала въоръжени терористи в България. 22. Украински политици не са заявявали, че ще ни изкупят и другата половина от Черноморието, след като вече били изкупили едната половина. 23. Украйна не е финансирала чудовищни терористични атентати в България, най-големите и кървави в света за времето си. 24. Украйна не е промила мозъците на 80% от българите да ѝ се кланят и да предават България, нито дели хората на украинофили и украинофоби, за да внася допълнително разделение и разединение у българите. 25. Украйна не е нападала (за последните 1000 г.), бомбардирала и окупирала България. 26. Украйна не притежава между 30 и 50% от българската икономика и не ни държи в 100-процентова енергийна зависимост от нея посредством свои хора в българския парламент, съдебни и правоохранителни служби и структури. 27. Украйна няма 45-метрови паметници, символизиращи престъпен режим и не ни заплашва, че ще ни се случи случка, ако ги махнем. 28. Украйна не ни е пренаписвала и фалшифицирала историята. 29. Украйна не ни натяква постоянно как ни била освобождавала два пъти и как трябва да сме ѝ вечно благодарни, тоест надупени и подчинени. 30. Украйна не е поставяла свое марионетно правителство и престъпен режим и диктатура, които управляваха 45 години, избиха цвета и елита на нацията и върнаха България със 100 години назад в развитието и. Има и други причини, но тези са основните
Еми...

2022.05.09 | 09:44

3
Национализация веднага.

Добави коментар

Водещи новини