Кирил Петков ще постави важните за България въпроси на енергийната и икономическа сигурност по време на визита в САЩ

  • 07 май 2022 17:00

  • 2874
  • 0
Кирил Петков ще постави важните за България въпроси на енергийната и икономическа сигурност по време на визита в САЩ
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Министър-председателят Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически заминава на работно посещение в Съединените американски щати, съобщиха от Министерския свет.

На 9 и 10 май премиерът Петков ще бъде във Вашингтон, където по покана на председателя на Мюнхенската конференция по сигурността Кристоф Хойсген ще участва в Лидерска среща на най-високо ниво.

Срещата е ключова инициатива на Конференцията, утвърдена като един от най-значимите международни форуми по въпросите на външната политика и сигурността. Посещението е и част плана на правителството за координирано решаване на проблемите с газ и инфлацията чрез по-тясно взаимодействие с международните ни партньори.

Петков от Гърция: Днешният ден ще остане в историята

В рамките на визитата си във Вашингтон министър-председателят Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически ще разговаря и с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън, със съветника на Президента на САЩ по национална сигурност Джейк Съливан, с председателя на американския Конгрес Нанси Пелоси и с президента на Световната банка Дейвид Малпас.

Във фокуса на разговорите ще бъдат мерките за енергийна независимост и сигурност на България след едностранното прекратяване на доставките на газ от „Газпром“.

Премиерът Петков ще постави въпроси  от дневния ред на България в контекста на руската агресия в Украйна, включително и запазване и утвърждаване на българския суверенитет в енергетиката, отбраната и инвестициите.

Министър-председателят ще бъде придружаван от министъра на енергетиката Александър Николов и на отбраната Драгомир Заков, както и заместник-министъра на външните работи Велислава Петрова.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2874 0

Свързани новини

Водещи новини