Даниел Лорер: Грижим се за хората и за икономиката, ще осигурим газ на цени, както досега

  • 05 май 2022 18:29

  • 2561
  • 9
Даниел Лорер: Грижим се за хората и за икономиката, ще осигурим газ на цени, както досега
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

Обстановката е изключително напрегната, заради войната в Украйна. За мен е тъжно, че БСП не намериха сили да участват в делегацията, която отиде в Киев. Когато видиш, усетиш войната и почувстваш мъката на украинското население, позицията ти, вероятно би била друга. Това заяви министърът на иновациите и растежа Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава в предаването „Още от деня“ по БНТ.

По думите му президентът Зеленски оценявал, това което България прави за страната му. „Не всеки политически лидер е канен в Украйна в момента. Положителното е това, че ние отговорихме на нуждите на Украйна в момента“, подчерта той.

„По отношение на еврото и комисиите днес ни се иска да има едно по-отговорно поведение от партиите в коалицията. Защитата на българските граждани е от първостепенна важност. Дебатът е дребнав на фона на трудното ежедневие на хората“, подчерта министър Лорер.

Превозвачите се обидиха на премиера, излизат на протест на 10-ти май

„В обществото се случиха няколко безпрецедентни неща – за пръв път ги няма ГЕРБ в управлението на страната, имаме реални реформи в съдебната система и грижа за хората, чрез увеличение на доходите“, обясни министърът на иновациите и растежа и изтъкна, че така от „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ настъпват по всички фронтовете.

„Правителството показа, че умее да се погрижи, както за хората, така и за икономиката. Предложили сме 4 млрд. лева помощ за хората. Планирали сме близо половин милиард лева за възстановяване на бизнеса в следващите месеци. 13 млрд. лева ще се влеят в българската икономика. Кабинетът винаги подхожда с изключителна грижа“, увери Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава.

По повод срещата на премиера с превозвачите ток каза: „Диалогът с превозвачите ще продължи. Нито една от работодателските организации не иска газ от „Газпром“, не искат да плащат санкции. България е малък консуматор на газ в ЕС и аз съм убеден, че ще успеем да осигурим необходимите доставки на газ на цени, както досега“, вярва министърът на иновациите и растежа.

„Единственият лек за корупционни престъпления е пълната прозрачност. Всички договори за газ ще бъдат видими за обществеността. Ние вече сме подозирани постоянно, това е инстинкт в българското общество, защото така се е управлявало в предишните 13 години. Настоящото управление не крие договори, а работи в интерес на българското общество. Там, където има сигнали за корупция, те трябва да бъдат подавани своевременно“, подчерта министър Лорер.

„Първата мярка по Плана за възстановяване и устойчивост вече са факт. От 2 дни имаме 800 компании, които са кандидатствали за мярката за енергийна ефективност, която помага да се плащат по-малки сметки за ток“, каза още той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2561 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2022.05.08 | 23:17

9
Абе мръсен евреин мислиш за своя джоб не,за хората мутро долна сфиня смрадлива
Гост

2022.05.05 | 23:00

8
Грижиж се за собствения си джоб утрепко комунистическа
Гост

2022.05.05 | 22:03

7
Лъжлив комунис тъп
Аа

2022.05.05 | 20:15

6
Не вярвам на чифути!
Умник Гюро

2022.05.05 | 20:11

5
Лъжливо хазарско куче.
николов-

2022.05.05 | 20:09

4
досега само лъжете . това , което правите са старите мерки от герб. пп е въздух под налягане. но ние си патим. ОСТАВКА.
Лорер

2022.05.05 | 19:29

3
За кои точно хора се грижите? За вашия джоб? За настанените в хотели на пълна държавна издръжка (другите бежанци не са ли хора, че са в лагери)? Не е за българските деца, не за бедните пенсионери, не за малкия и среден бизнес, не за младите семейства! Колко хора имат доход от 1200 лева на човек, за да се издържат? Мизерията е пълна за над 70% от българите! Те се грижели...
Цв

2022.05.05 | 18:57

2
Педал, дето пие вино над 200лв бутилката се грижел. Смяяяяях!!!

2022.05.05 | 18:56

1
КЛОУН

Добави коментар

Водещи новини