Атанасова за управляващите: Не слушайте какво ви говорят тези хора, следете какво правят

  • 05 май 2022 11:54

  • 1276
  • 5
© getty images

ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в сезира Конституционния съд за нарушаване на Конституцията с изплащането едва на 50% на Пътна инфраструктура. Това заяви депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков от Народното събрание. 

Това, което направихме с тази жалба до Конституционния съд, не е нито против бизнеса и строителите, нито против гражданите. Напротив. Самозабравили се политици потъпкват правовия ред, дори на действащи договори и дейности. Имаме само юридически аргументи срещу самозабравилите се политици, които потъпкват правовия ред, заяви Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е

Повече от две седмици нито има пътна поддръжка, нито има разплащане на фирмите. Вчера започнаха разплащания с част от фирмите. На трето място, ние настоявахме на 100% да бъдат изплатени средствата на тези, които бяха одобрени и сертифицирани от Агенция "Пътна инфратструктура". Те са одобрени и сертифицирани от първия служебен кабинет на президента Радев. Не искам да съм лош пророк какво ще стане с останалите 50%, които ще бъдат разплащани след проверки на юристи. Това, което направихме ние, бе да сезираме Конституционния съд за поредното решение в нарушение на всички правни норми, което е за доброто на българското общество и бизнес, посочи още Нанков. 

Според Десислава Атанасова управляващите последователно почиват. 

КС образува дело по искане на ГЕРБ-СДС за отмяна на решение на парламента за АПИ

И преди да се приеме това решение коментирахме, че ще излязат в дълга ваканция без парламентарен контрол. За сметка на това приеха едно противоконституционно решение така, както направиха преди предходнаат ваканция - решение за избор на председател на КЕВР. Вчера още с постъпване на жалбата ни е образувано дело номер 10 в Конституционния съд. Тоест намира се основание за образуване на това производство. Очакваме управляващото мнозинство да формира своята воля и да я обективира в специално становище. Масова практика стана да не се зачита нито правилника, нито българското законодателство и Конституция. Ежедневно има грубо показване на правовия ред и парламентарна практика. Ако това е завръщане на парламентаризма, аз не знам какво представлява диктатурата, каза още Атанасова. 

,,Не слушайте какво ви говорят тези хора, следете какво правят", заяви още тя. 

"Това миналата седмица отново го потвърдих по отношение на изказване на вицепремиер и последвалите бурни аплодисменти, защото той бил имал безкомпромисно поведение и нарекъл с "позор" казаното от Радев. Едновременно с това, обаче, пак той и неговите съдружници сключиха договор за 1 млрд. с "Джем корп", условията на който ние многократно настоявахме да бъдат разгледани от Анкетна комисия, купуват с 35% по-скъп газ чрез посредници пак от руската компания и други подобни инициативи. В този смисъл раздвоението на управляващата коалиция да прави едно в МС, а друго в НС не ни изненадва", допълни Атанасова. 

Виолета Симеонова
1276 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
мнение

2022.05.05 | 13:41

5
Хора, какво ще кажета ;Кoрнелия в twitter Korneliya Ninova MP @KN_BSP · 3.05 Уважавам ген. Янев, но мисля, че нито неговият политически проект, нито проекта Възраждане, нито поредната партия на г-жа Манолова, могат да бъдат алтернативи на БКП.
А ★♠♪©°

2022.05.05 | 13:24

4
26 ДЕПУТАТА ОТ БСП УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ И В МЕЖДУНАРОДЕН ПЛАН ..., ЕЙ ТВА Е РЕВАНШ ЧРЕЗ ДЕБИЛЩИНА ...

2022.05.05 | 12:42

3
Деса свирката обедня

2022.05.05 | 12:39

2
()+()

2022.05.05 | 12:32

1
Гледаме. И вас гледахме какво направихте. И червените, и царя и турците гледахме. Друго не правим. Само си гледаме. Ако правехме нещо повече всичките щяхте да сте в тухларната в Казичане. Всички сте една порода крадци и използвачи.

Добави коментар

Водещи новини