ДБ: България трябва да откликне и на следващи настоявания за помощ за Украйна

  • 05 май 2022 10:15

  • 698
  • 24
ДБ: България трябва да откликне и на следващи настоявания за помощ за Украйна
© Булфото (архив)

Надявам се Министерският съвет да подхожда по-свободно и при следващи настоявания за помощ от страна на Украйна и желание за изпращане на оръжие, ние да го направим. Това каза в ефира на „Твоят ден” депутатът от „Демократична България” Атанас Славов.

„Решението за оказване на военнотехническа помощ отговори на конкретно искане от страна на Украинското правителство. Ние отстоявахме тезата, че правителството трябва да получи широк мандат за предоставянето на помощ. Това беше правилният подход. Надявам се след като веднъж вече е взето такова решение МС по-свободно да подхожда по тези въпроси”, обясни той.

Настимир Ананиев: Войната в Украйна не е компютърна игра, като умреш не можеш да презаредиш

Славов е категоричен, че ако това правителство не окаже военнотехническа помощ за Украйна, няма друго, което да го направи.

„Стабилността в коалицията е условия за оказването на помощ за Украйна. Съжалявам, че толкова късно се взе това решение”, каза още той.

По отношение на ембаргото за руски петрол депутатът е на мнение, че България трябва колкото се може по-бързо да се освободи от руските зависимости.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
698 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар
Това - /watch?v=jiBXmbkwiSw

2022.05.05 | 15:47

24
Последната буква, която е след главното ес е дабъл ю, но не се разчита добре... Някой я наричат дубъл ве... Ще се справите... Просто отворете произволен клип в Ютюб, и заменете с името на коментара, от по-горе, че не мога тук нито да пиша на английски, нито директен линк да дам... Култово видео на Гардиън, а не на тъй наречените Путинови пропаганди - за летен "детски" лагер на украйнските нацисти!!! От 9та минута е просто култово!!! Татуировки - с*ва*ст*ик*и , тотенкопф, ес*ес, че даже едно от момичетата, което се явява "учител" на клетите дечица, има на краката татуировка надпис - Бяла Гордост!!!!! НАЦИСТИ ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ СИ...!!!!!!! Може би трябваше с А да го напиша... Нали нашите родни нацисти-хулигани, го бяха сгрешили на футболен мач, преди време... Трагикомично е просто...!!! Има и редица видеа/четива, пак на западни медии, а не на руски - с всички нацистки паметници в Украйна - с видео/снимки/географски координати... Интересно как още не са ги изтрили... Тайм, Гардиън, Вашингтон Поуст и още куп други...
Въздушни Удари по улица Ал Уахда

2022.05.05 | 15:46

23
Интересно тия, от вече придобилото статут на култово-легендарно видео на Гардиън, които са си надраскали св*ас*ти*ки по ръцете/краката, тотенкопф, ес*ес и надписи - бяла гордост/сила - какви са??? Може пък да са хуманисти, които засияват от емпатия и милосърдие - де да ги знае човек :) Ааааааа - израелските ционисти/нацисти, които през няколко месеца избиват палестинските Гои, също са хуманисти до мозъка на костите си :) Ето например миналата година, Май месец, когато израелските ционисти/нацисти изпепелиха 66 деца и 40 жени - алтруизма се лееше като свещено миро, по целия свят, а фанфарите причиняваха глухота, на най-великите абсолютисти, които тогава нямаха ни вопъл ни стон :) А я ги вижте сега, същите тези, каква сатанинска пазва отварят срещу Русия и техните детеубийства :)
Нацизмът се завръща! A дали - въобще си е тръгвал?

2022.05.05 | 15:46

22
От "четивото" за българските (то и българските трябва да е в кавички - ама хайде, от мен да мине...) журналисти симпатизиращи/подкрепящи/обичащи украйнските нацисти/фашисти - Защо ги наричате националисти??? Това са си класически нацисти/фашисти... Ако бяха националисти, щяха да са си надраскали по ръцете/краката - я знамето на Украйна, я някой "герой" на Украйна... Да - ама не.. Те изродите, си надраскали по ръцете/краката св*ас*ти*ки, ес*ес, тотенкопф, Хи*тл*ер и тем подобни умствени малформации... Както и надписи като - бяла гордост/сила... Това са си класически нацисти/фашисти, които си милеят за Хи*тл*ер и нацизма/фашизма като цяло... Луди ли сте? Кьорави ли сте? Платени ли сте? Или чисто и просто - и Вие сте си нацисти/фашисти, и си ги обичате такива изроди... Ами признайте си - от какво Ви е страх/срам... Кажете си - обичаме си ги тия, с надрасканите изродщини... Подкрепяме си ги... И ние сме такива - и ние сме като тях... Колко му е??? :)
Цаньо

2022.05.05 | 12:27

21
Не спряха да се пънат ДБ-тата, изобщо не гледат какво се случва в собствената им държава.
да

2022.05.05 | 12:14

20
да го духате педали и предатели.
Тая

2022.05.05 | 12:13

19
Мизерници ! Какво откликване , народа ти е гладен , стигнал е дъното , от това по-вадолу няма ....
политолога

2022.05.05 | 11:32

16
който гласува за дб да бъде проклет до девето коляно

2022.05.05 | 11:52

18
Амин!
Sarbeca Z

2022.05.05 | 11:35

17
Уникално противна нагла и нахална селска муцуна
Ваня

2022.05.05 | 11:25

15
Е гати долния джендър
Аре

2022.05.05 | 10:57

14
Уй за Посраина!

Добави коментар

Водещи новини