Новаков категоричен: Колебливата позиция ни прави губещи

  • 05 май 2022 09:46

  • 698
  • 5
©

 

"Европа е там, където трябва да бъде. Бързо се окопити в ситуацията с руската агресия. България, за съжаление, търси своето място. Малко притеснително би се оказало, ако е вярно, че страната ни изнася оръжие за Украйна, а го крие и се срамува.“ Това заяви пред репортер на NOVINI.BG евродепутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия вСДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на/ЕНП Андрей НоваковАндрей НоваковАндрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската народна.

България трябва чрез гласуване в Народното събрание да реши коя страна в конфликта Русия-Украйна заема, поясни той.

„Отдавна не изнасяме мотокари и кисели краставици за Съветския съюз. Спряха ни и газта. Какво очакваме да се случи? Колебливата позиция, която имаме, ни прави губещи. Не можем повече да се снишаваме. Не казвам, че трябва да сме ястреби, но ние сме направили своя избор“, каза още евродепутатът.

Настимир Ананиев: Войната в Украйна не е компютърна игра, като умреш не можеш да презаредиш

Относно писмото на Зеленски до НС, той изрази надежда, че българският премиер не е увещавал украинския президент да се откаже от това, от което всъщност Украйна има нужда, за да не падне правителството на България, защото, по думите му, такива неща се разбират.

Относно „Зелената сделка“ Новаков напомни, че много се е чуло по темата. На въпрос дали има заплаха за коалицията, евродепутатът сподели усещането си, че президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на има готовност да представи служебен кабинет. “Щом президентът се готви за това нещо, значи има реална опасност да се случи“, добави Андрей НоваковАндрей НоваковАндрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската народна.

Крум Зарков за решението на НС за Украйна: Коалицията оцеля на косъм

„За реномето на България се работи много. Доста бе свършено за това България да се приема като равноправен и надежден партньор в ЕС и НАТО и ми се иска да не ги загубим тази позиция за няколко месеца“, завърши българският евродепутат.

Последвайте канала на

Галя Георгиева
698 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Аре!

2022.05.05 | 11:01

5
Уй за усраина!
Братя

2022.05.05 | 10:59

4
Да изхвърлим като мръсни парцали краварските подлоги и укрошашистките емигранти!
Каква европа, какви 5 лева.

2022.05.05 | 10:59

3
Това е прокарване на краварската политика!

2022.05.05 | 10:02

2
Така е. Но вие 12 годи и строихте газопровод за путлер, а не си мръднахте пръста за държавата. Така че сте солидарно виновни с червените. Изчезнете вече, мутри проклети.
Умник Гюро

2022.05.05 | 09:55

1
Кой избра комунисти да управляват България? Разбра ли, български народе, как се подиграха за пореден път с теб?

Добави коментар

Водещи новини