Политолог: Това ще е Румен Радев през следващите 4 г.

  • 01 май 2022 14:43

  • 6835
  • 19
Политолог: Това ще е Румен Радев през следващите 4 г.
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

"Най-лесният и най-изгодният начин за Русия да държи България неутрална или безобидна е като правителството на Кирил Петков продължава да управлява. ... Няма нито вътрешна сила - ГЕРБ, ДПС, нито външна - чужда държава, ако щете, която да има интерес в момента да сваля българското правителство. Надали ще има предсрочни избори". Това мнение изказа пред БНР политологът доц. Стойчо Стойчев, преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Според него руският президент Путин отдавна е "вдигнал ръце от нашия регион", в други места се е прицелил, негов план максимум ще е "с Украйна да се справи": "Нещото, което Русия има интерес да поддържа, е максимален неутралитет на България. Правителството на Кирил Петков е перфектно като конструкция за такива замисли, защото, когато имаш коалиция от 4 партии, половината от които нямат политически опит, другите нямат опит в коалиционното управление, нямат сходства в програмите - те са много лесни за пращане в ступор, да не правят нищо".  

По думите му президентът Румен Радев вече е отчел като капитална грешка това, което направи с "Продължаване промяната", като им гласува доверие и повлия така на много избиратели, които да гласуват за тях: "ПП дължат големия се успех до голяма степен на авторитета, който Радев имаше към момента на изборите, и на подкрепата, която той индиректно заяви към тях. Президентът вече си е взел бележка и вече няма да подкрепи нито пряко, нито косвено следваща политическа сила по този начин. Т.е. няма да прехвърли по този начин личната си популярност на партията на Стефан Янев, ако допуснем, че са в добри отношения, но доколкото чувам, че не са в особено добри. ... Радев ще се опита да запази общественото доверие в годините, в които не може пряко да се ангажира с партийно строителство. Предполагам, че би искал да има повече контрол в една бъдеща партия под неговото менторство. Стратегията, която е приел, е да изчака, съхранявайки своя авторитет, на базата на изостреното опозиционно говорене. Той видя, че това работи в противоборството му с ГЕРБ, т.е. да критикува постоянно управляващите по ключови теми".

Румен Радев: Наш дълг е да не допуснем въвличането на България във войната

Това ще е Радев през следващите 4 години, обобщи политологът.

"За Корнелия Нинова е прекрасно да бъде вицепремиер, за да се конфронтира с президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на легитимно. Този сблъсък е възможен, когато тя е във властта. За нея това е изключително удобна позиция, за да се бори за тази група от българските избиратели, към която има доста апетити от Костадин Костадинов и Стефан Янев". 

Според него лидерката на БСП ще намери вариант партията да остане в управляващата коалиция дори и при решение на парламента за предоставяне на военна помощ за Украйна - дали с формулировката на решението, или "с прехвърляне на решението на някакъв колективен орган, който да реши друго, а не това, което е декларирала Нинова".  

Политологът коментира и хипотеза, при която не се приеме решение за изпращане на военна помощ за Украйна: "ПП, ДБ и ИТН ще продължат да управляват с БСП с отвращение. Може би ще кажат, че ще продължат, за да махнат Гешев".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6835 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
Анонимен

2022.05.01 | 21:26

19
Най големия враг на България са комунистите и русофилите.
Патриот

2022.05.01 | 20:33

18
Тоя на кой е президент? Колко българи гласуваха за тоя ултра радикален левичар, което си е като улта радикално десен, т.е фашист. Само русофилите, ана те не са българи. Те са родоизменици
Нищоправец

2022.05.01 | 18:22

13
Този излезе по-тъп от каун.
Защо лъжеш или се

2022.05.01 | 19:02

17
самозалъгваш. Българския избирател е по тъп от каун и осигури втори мандат на Предателя Радев. Неговият план е изпълнен вече на 50% : взе втори мандат. Следва борба за президентска република и доживотен мандат на Радев и разбира се България натикана в ново робство от Русия.
Защо лъжеш или се

2022.05.01 | 19:02

16
самозалъгваш. Българския избирател е по тъп от каун и осигури втори мандат на Предателя Радев. Неговият план е изпълнен вече на 50% : взе втори мандат. Следва борба за президентска република и доживотен мандат на Радев и разбира се България натикана в ново робство от Русия.
Защо лъжеш или се

2022.05.01 | 19:02

15
самозалъгваш. Българския избирател е по тъп от каун и осигури втори мандат на Предателя Радев. Неговият план е изпълнен вече на 50% : взе втори мандат. Следва борба за президентска република и доживотен мандат на Радев и разбира се България натикана в ново робство от Русия.
Анонимен

2022.05.01 | 18:55

14
Най големия враг на България са комунистите и русофилите.
Bgmota

2022.05.01 | 18:10

12
Прав е Стойчев
Ki

2022.05.01 | 17:42

11
predatel
чичо

2022.05.01 | 17:36

10
Мръсната руска сволоч, грабила и опозорявала родината, никога не трябва да се връща! Възраждане, БСП, ДПС, Янев, Радев, всички тези руски свине, трягбва да бъдат изгонени
А ★♠♪©°

2022.05.01 | 16:43

5
..ЧЕРВЕН ПОЗОР И САБОТАЖ ПО ПАРТИЗАНСКИ...., КОРНЕЛИЯ НИНОВА В КЪРДЖАЛИ ДАВА БЕСЕДА ПРЕД ПАМЕТНИК НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ В ГРАДИНКАТА ......, ЕЙ ТВА Е МАНТАЛИТЕТА МА БОЛНИ ОТ ПУТИНОФИЛИЯ....

2022.05.01 | 17:00

9
Вън, мамицатай..... Импийчмънт за руският агент Фърчило....
Джоро Джоров

2022.05.01 | 16:59

8
АЗ. ПЪК. ИЗОБЩО. НЕ. СЪЖАЛЯВАМ. ЧЕ. НЕ. СЪМ ГЛАСУВАЛ ЧЕРВЕНИЯ. АВИСТОР. АЙ СИКТИР .

2022.05.01 | 16:32

3
Подкрепям Украйна, а не Русия, поради следните причини: 1. Украйна е братски народ. 2. Ние сме християнизирали Украйна. 3. Дали сме азбуката на Киевска Рус. 4. 70% от войнишкия състав в руската армия през 1878г. са украинци. 5. Над 200 000 българи са се преселили в земите на Украйна, област Бесарабия. 6. Украйна признава, че е получила азбуката и християнството от България (за разлика от Русия). 7. Украйна никога не е организирала и финансирала бунтове, метежи, въстания и преврати в България. 8. Украйна никога не е организирала политически убийства в България. 9. Украйна никога не е крала архивите ни. 10. Украйна не е крала златния ни резерв. 11. Украйна никога не е разпокъсвала землището ни. 12. Украйна никога не е насъсквала Сърбия, Румъния или Турция да ни нападнат. 13. Украйна не е измисляла нови, несъществуващи езици. 14. Украйна не е измисляла несъществуващите македонска, тракийска, шопска и добруджанска нации. 15. Украйна никога не ни е обявявала ВОЙНА!!! 16. Украйна никога не е прехвърляла диверсионни групи на наша територия. 17. Украйна никога не е имала свои "украинофилски" партии в България, имащи за цел дестабилизацията на държавата и обществото. 18. Украйна никога не е финансирала и поддържала национални движения „Украинофили“, нито участва в правенето на събори, където се веят украински знамена. 19. Украйна не ни продава най-скъпия петрол и газ в Европа. 20. Украйна не заселва стотици хиляди украинци по нашето Черноморие. 21. Украйна не е пращала въоръжени терористи в България. 22. Украински политици не са заявявали, че ще ни изкупят и другата половина от Черноморието, след като вече били изкупили едната половина. 23. Украйна не е финансирала чудовищни терористични атентати в България, най-големите и кървави в света за времето си. 24. Украйна не е промила мозъците на 80% от българите да ѝ се кланят и да предават България, нито дели хората на украинофили и украинофоби, за да внася допълнително разделение и разединение у българите. 25. Украйна не е нападала (за последните 1000 г.), бомбардирала и окупирала България. 26. Украйна не притежава между 30 и 50% от българската икономика и не ни държи в 100-процентова енергийна зависимост от нея посредством свои хора в българския парламент, съдебни и правоохранителни служби и структури. 27. Украйна няма 45-метрови паметници, символизиращи престъпен режим и не ни заплашва, че ще ни се случи случка, ако ги махнем. 28. Украйна не ни е пренаписвала и фалшифицирала историята. 29. Украйна не ни натяква постоянно как ни била освобождавала два пъти и как трябва да сме ѝ вечно благодарни, тоест надупени и подчинени. 30. Украйна не е поставяла свое марионетно правителство и престъпен режим и диктатура, които управляваха 45 години, избиха цвета и елита на нацията и върнаха България със 100 години назад в развитието и. Има и други причини, но тези са основните.

2022.05.01 | 16:59

7
Плява ! Не може да се чете !
Просто човек

2022.05.01 | 16:36

4
Страхотен коментар! Адмирации...

Добави коментар

Водещи новини