Валентин Радев: Продаваме българско оръжие на Полша, после то отива в Украйна

  • 30 април 2022 18:08

  • 2308
  • 14
Валентин Радев: Продаваме българско оръжие на Полша, после то отива в Украйна
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Темата с предоставянето на българско оръжие за Украйна разделя не само обществото, но и управляващата коалиция. През седмицата от опозицията обвиниха властта, че и сега българско оръжие се използва в Украйна и това става след извършвани от страната ни продажби към Полша. От Министерството на икономиката обясниха, че доставките са по стари договори, но не изнасяме за Киев. От БСП са категорични, че няма да подкрепят решение на парламента за предоставяне на оръжие. Темата коментира в предаването "Говори сега по БНТ бившият заместник-министър на отбраната от ГЕРБ Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018.

Ремонтите на машини стават бавно - кога би могло да стане това? Второ - в какво състояние са нашите заводи? Какво друго можем да правим - отдавна кадрите ги няма, заводите бяха управлявани грешно. Ами резервните части - откъде ще ги вземем, каза Радев по повод възможността да ремонтираме у нас военна техника за Украйна.

Това според мен, е една врътка на премиера Кирил Петков като политик, допълни той.

Нямаме капацитет и не трябва така смело да се обещават такива неща. Преместването на военна техника не е проста работа, категоричен е Радев.

Продаваме на Полша, и на други държави от Европейския съюз - те ги дават на Украйна. Ние ги продаваме на Полша, вместо да ги подарим на Украйна, обясни Радев относно износа на оръжия от България.

Със сигурност има подписани сертификати за краен получател. Със сигурност отиват в Полша. Би трябвало да се поинтересуваме дали тя ги отдава на трета страна. Няма как да няма някакъв контрол - ако не наш, европейски, подчерта Радев.

Извънредното заседание на Народното събрание е на 4 май, следобед и там е записано предложението на ПГ на ГЕРБ. Залата всичко може да реши, предполагаме, че нашето предложение ще бъде подкрепено, смята Радев.

Никола Минчев свиква извънредно заседание на парламента 

По думите му, решението на парламента ще нюансира решението на правителството, но по начин, удобен за лидера на БСП и коалиционен партньор Корнелия Нинова, която е против изпращането на оръжия в Украйна.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2308 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
Еми...

2022.05.01 | 05:11

14
Интepeснo КОЙ цapyвaшe нaд 6ългapскaтa вoeннa пpoмишлeнoст пpeз пoслeднитe 12 гoдини, чe тaкъв пoгpoм :))) Дaли нe 6eшe тoзи мaзeн дe6eл кaпyт и неговата "партия" мутри?
Волинско клане - Уикипедия

2022.05.01 | 00:41

13
Из "четивото" за танковете от/на Полша... Годишнина от Волинското клане ли има??? Т'ва е като България да изпрати танкове на Турция, в памет/ чест на Баташкото клане... Ма то и в Полша нацисти/фашисти - и в Украйна нацисти/фашисти... Обичат си се... К'во да ги прави човек... Нищо, че едните са им изклали бабите и дядовците... Абе да се взимат младите - щом се обичат :)
Това - /watch?v=jiBXmbkwiSw

2022.05.01 | 00:39

12
Последната буква, която е след главното ес е дабъл ю, но не се разчита добре... Някой я наричат дубъл ве... Ще се справите... Просто отворете произволен клип в Ютюб, и заменете с името на коментара, от по-горе, че не мога тук нито да пиша на английски, нито директен линк да дам... Култово видео на Гардиън, а не на тъй наречените Путинови пропаганди - за летен "детски" лагер на украйнските нацисти!!! От 9та минута е просто култово!!! Татуировки - с*ва*ст*ик*и , тотенкопф, ес*ес, че даже едно от момичетата, което се явява "учител" на клетите дечица, има на краката татуировка надпис - Бяла Гордост!!!!! НАЦИСТИ ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ СИ...!!!!!!! Може би трябваше с А да го напиша... Нали нашите родни нацисти-хулигани, го бяха сгрешили на футболен мач, преди време... Трагикомично е просто...!!! Има и редица видеа/четива, пак на западни медии, а не на руски - с всички нацистки паметници в Украйна - с видео/снимки/географски координати... Интересно как още не са ги изтрили... Тайм, Гардиън, Вашингтон Поуст и още куп други...

2022.04.30 | 21:37

11
Всички без изключение сте лъжци и измамници!

2022.04.30 | 21:32

10
Киро,си отива! Тези, които вчера празнуваха, вече са много уплашени, а утре ще трябва да си ходят.Ние нито за миг не се усъмнихме в правотата на своята кауза и невинността на нашия лидер. Днес сме много по-силни от вчера! Нищожеството,Петков инсталирано от мафията за премиер на държавата, се дискредитира окончателно. Тепърва ще усети силата на правосъдието върху раменете си! Никога в българската история не сме имали по-жалък премиер. Аз съм отвратен. Отвратен съм от безочието на Кирил Петков и от примитивизма на хората му, от лицемерието на съюзниците му. Киро си отиде-само че още не го знае
Е, И?

2022.04.30 | 20:36

9
КАКВО ОТ ТОВА?
БЕЛОМОР КАНАЛ

2022.04.30 | 19:29

8
АКО НЕКОЙ РЕШИ ДА ТЪРГУВА С ГЮБРЕТАТА, ЩЕ МУ ОТПЕЧАТАМ НАЛЧЕТО НА ТУМБАКА!
ГЮБРЕ БАЛГА РАШКО

2022.04.30 | 19:21

5
ПОКАЖИ ДОГОВОРИТЕ ДА ВИДИМЕ ДЕ! :)
hammer1907

2022.04.30 | 19:27

7
ако потърсиш в интернет вместо да бръщолевъш фактурите ги има,намерила и ги е публикувала Диляна Гайтанджиева,както и фактите и опитите за биолабораторий,включително в България
ГЮБРАЦИ

2022.04.30 | 19:26

6
ОТ МЕН, ЩЕ ПОЛУЧИТЕ САМО С НАЛЧЕТО НА БОТУША В ДИАФРАГМАТА! :) ТАКА ЧЕ, НИЩО НЯМА ДА ИЗНАСЯТЕ :)
БЕЛОМОР КАНАЛ

2022.04.30 | 19:21

4
ЛЪЖЕ! НИЩО НЕ ПРОДАВАТЕ :) НИЩО НЕ ПРОИЗВЕЖДАТЕ. :)

Добави коментар

Водещи новини