Божанков: Никой не указва натиск на България за предоставяне на оръжия за Украйна

  • 29 април 2022 17:33

  • 952
  • 4
Божанков: Никой не указва натиск на България за предоставяне на оръжия за Украйна
© bTV
Слушай новината Слушай новината

Позициите на БСП са ясни, няма промяна в тях. Решението за предоставяне на оръжия за Украйна се гласува в Народното събрание, но зависи от Министерски съвет. БСП заяви, че няма такова решение да се вземе, докато сме в управлението. Това каза депутатът от БСП Явор Божанков в предаването "Лице в лице" по bTV. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13108

Tази коалиця е сложна и е решение на дълбока обществена криза. Тогава имаше два избора - да съберем различни гледни точки в едно и да дадем политичекса стабилност на държавата или да има серия от избори по време на война, каза още той. 

По думите му нито НАТО, нито Европейския съюз, нито Украйна и Зеленски не указват натиск към България за предоставяне на оръжия. 

Нинова потвърди: Реши ли МС да изнасяме оръжие за Украйна, БСП напуска коалицията

Борисов иска изпращане на оръжия на всяка цена, готов е да обяви война на Русия и на целия свят. Него въобще не го е грижа дали ще пращаме оръжия, или не. ГЕРБ гласуваха против здравна помощ за мигрантите, закичени с украински лентички. Борисов гледа къде има противоречие, къде може да създаде проблем на управляващото мнозинство, но той създава проблем на цялата страна“, добави той.

Божанков отбеляза, че 80% от заетите в България са предложили мерки за справяне с кризите. Сред тях таван на цените на газа, който да се конпенсира, облагане на свръхцените на енергетиката. 

Правителството започна в много трудна ситуация ковид кризата, инфлация сега и войната. Цените на петрола не зависят от нас. Можем да се справим с вътрешнополитическата криза, добави още депутатът от БСП.  

Ако някой иска да сваля правителството да помсили за българския национелен интерес. Нямаме нужда от нови избори. Сега е моментът да дефинираме националния интерес, уточни Божанков. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
952 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2022.04.29 | 18:00

1
Ей, болшевишко нагло копеле, бегай в метрото дда псунеш тока мама ти да е.ба гнусна, миризлива бесепедерастка!
Анонимен

2022.04.29 | 20:37

2
Комунистите и русофилите са най големия враг на България.
Тенев

2022.04.30 | 17:48

3
Ах нима?!
Митьо

2022.04.30 | 21:31

4
Мамка ти мръсна,червена измет! Някой трябва да ти окаже натиск за да постъпиш морално ле бе, руска подлого?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини