Политолог: Възможни са всички сценарии за преформатиране на коалицията

  • 28 април 2022 18:04

  • 1856
  • 4
Политолог: Възможни са всички сценарии за преформатиране на коалицията
© Nova News
Слушай новината Слушай новината

Много са възможни всички сценарии за преформатиране на тази коалиция. Това каза в интервю за предаването „Денят на живо“ политологът доц. Татяна Буруджиева.

„Има две тенденции. Едната е трайно оттегляне на доверието от това правителство, което се случва с толкова бързи темпове, колкото не сме наблюдавали досега. От друга страна, имаме войната, кризите и нежеланието на хората са се ходи на избори, включително на опозицията в парламента“, коментира тя.

Петков: Ще се радвам България да е част от реконструкцията на Украйна

Според нея изглежда така сякаш всички партии са в предизборна кампания. „Това не помага на доброто управление, както не помага и тонът, с който се развиват тези разправии и скандали. Трудно можем да разберем тона, с който те си говорят един на друг“, коментира тя словесната вражда между президента и премиера.

Според Буруджиева, премиерът Петков е отишъл в Киев заради вътрешнополитическите си проблеми, а не по причината, която трябва –  българската диаспора в Украйна.

„Очаквам детайлна политика какво правим за стотиците хиляди българи, които са там. Най-важното е политиците да се държат като такива. Това посещение трябваше да има много сериозен фокус върху българската диаспора в Украйна и как България работи за тези хора. Единственото политическо послание беше, че трябва да се подкрепи България да даде оръжие за Украйна“, посочи политологът.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1856 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Анонимен

2022.04.28 | 21:37

3
Комунистите и русофилите са най големия враг на България.
Лина

2022.04.30 | 14:25

4
И защо сте анонимен
Красимир

2022.04.28 | 18:45

2
Колко хитро Б.Борисов ги остави да се накъкат, хубавичко да се омажат, та чак и Радев да оцапат с ако. Вот на недоверие само щеше да им оскори падането от власт и щяха да са чисти, а сега са омазани с лай.а до ушите.
ТИ СИ ЛУДА МА. СВЕТЪТ

2022.04.28 | 18:38

1
СЕ ИЗРЕДИ ДА ВИДИ ИСТИНАТА ЗА ВАРВАРСКАТА РУСКА ВОЙНА И ДА ИМ ОКАЖЕ ПОДКРЕПА. ДА СЕ РАЗХОЖДА КАТО ЧУЧЕЛОТО РАДЕВ ИЗ ПОРТУГАЛИЯ И ИСПАНИЯ ЛИ.

Добави коментар

Водещи новини