Цветанов: С "Турски поток" само увеличихме зависимостта си от Русия

  • 27 април 2022 14:13

  • 820
  • 3
Цветанов: С "Турски поток" само увеличихме зависимостта си от Русия
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Твърденията през последните години за диверсификация и газова независимост в страната ни за пореден път се оказаха неверни. 

Това написа на личната си страница във Фейсбук на лидеърт на партия "Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г." Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа по повод спирането на газовите доставки за българия от страната на "Газпром". Ето какво още сподели той: 

"Над 3 млрд. лв. платени от българския данъкоплатец за изграждането на “Турски поток” през страната ни, в полза на Русия, показва не само колко сме зависими, а и как ни се отплащат за транзитната тръба. 

Лена Бориславова: 12 години ... един доставчик. Браво!

Днешното правителство трябва да покаже способност за справяне на страната ни без руски газ, но не в рамките на месец и да гарантира националната ни сигурност, а не само да хвърля прах в очите на обществото и да го успокоява. Необходими са незабавни и навременни действия от управляващите, защото икономиката на страната ни е заплашена, ако не се намери бързо разрешаване на проблема.

Спирането на газта от “Газпром” за България е още едно доказателство, колко сме увеличили зависимостта си от Русия през последните години. Да не забравяме, че ако беше осъществена газова свързаност с Гърция, която чакаме повече от 10 години, щяхме да имаме азерски газ, който да осигури на страната ни алтернативен и независим източник на доставки от Русия през връзката Стара Загора-Комотини. Крайно време е Теменужка Петкова да каже, къде е пътната карта на “Турски поток” и да се види реалната газова свързаност на страната ни, а не да обяснява как сегашните управляващи не водели нормални преговори".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
820 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Еми...

2022.04.27 | 14:27

1
Ще си каже човек, че цвъки ухото не беше вторият човек в държавата, когато тиквите решаваха за "потоците" и тръбите ;))))
М. Иванов

2022.04.27 | 16:54

2
Ей, подлогооо ти тогава викаше "победа" зад гърба на тиквата, готов да му олижеш дирника пред всички на площада
Умник Гюро

2022.04.27 | 17:04

3
Някой да е очаквал нещо друго от таварищ П.ткин? Предлагам русофилите в България да бъдат съдени за национално предателство: в това число и сегашните педали в правителството, както и Льотчика-президент.

Добави коментар

Водещи новини