Андрей Ковачев: За Украйна и РСМ кабинетът демонстрира шизофрения

  • 27 април 2022 09:54

  • 996
  • 3
Андрей Ковачев: За Украйна и РСМ кабинетът демонстрира шизофрения
© Андрей Ковачев, пресцентър
Слушай новината Слушай новината

Заради "жалките коалиционни разправии на Кирил Петков" и заради "бившата комунистическа партия" не можем да окажем военна помощ на Украйна с отбранителна техника. Това каза пред БНР евродепутатът от ЕНП и ГЕРБ Андрей КовачевАндрей КовачевАндрей Ковачев е български политик от ГЕРБ, член на Европейския парламент от 2009 година досега..

Андрей КовачевАндрей КовачевАндрей Ковачев е български политик от ГЕРБ, член на Европейския парламент от 2009 година досега. е на мнение, че правителството ни демонстрира "позорно поведение" и че "се скатаваме, снишаваме".

Страните в ЕС трябва "да се събудят от дълбокия сън, че когато се снишаваме, която и да било страна, тя ще бъде пожалена от господаря", изтъкна Ковачев в предаването "Преди всички".

В коментара си за спирането на руските газови доставки за България и Полша Ковачев отбеляза, че то показва изнервяне на Москва заради "затъването на руската война срещу Украйна, продължаването на тази война, която Путин смяташе, че ще спечели много бързо".

Евродепутатът е на мнение, че по външнополитическите приоритети кабинетът демонстрира "абсолютна шизофрения".

Ковачев даде пример с темата Украйна, където по думите му "се оправдават с общественото мнение", за Македония обаче се демонстрира "някаква огромна смелост" въпреки общественото мнение.

Генчовска: Включването на българското малцинство в конституцията на РСМ е условие преди да започнат преговорите с ЕС

"Готови са да направят националното предателство", подчерта той.

"Не знам защо трябва ние да бързаме", посочи още Андрей КовачевАндрей КовачевАндрей Ковачев е български политик от ГЕРБ, член на Европейския парламент от 2009 година досега. относно позицията на страната ни за преговорния процес с РСМ.

Според Ковачев в РСМ се страхуват да направят крачката напред и да загърбят югонаследството, а Северна Македония "е най-малко реформирана, заедно със Сърбия, от другите бивши югославски републики".

Последвайте канала на

Теодора Александрова
996 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ТхттЩТ

2022.05.04 | 11:34

3
Смешник за нормален ли се имаш бе селски неграмотник. Гей миризлив.

2022.04.27 | 11:35

2
Жалък си
И тоя е американски лакей

2022.04.27 | 11:34

1
Голям зор да окажем военна помощ на фашистка украйна. Ама Украйна е въоръжена поне 10 пъти по-добре от нас. Няма значение, така са му казали кукловодите от САЩ и той си отработва сребърниците. А след това ще получим следващ шамар от Русия, сигурно по-болезнен от шамара с газта.

Добави коментар

Водещи новини