Републиканци за България за военната помощ за Украйна: Свидетели сме на политически цинизъм

  • 21 април 2022 15:54

  • 732
  • 2
Републиканци за България за военната помощ за Украйна: Свидетели сме на политически цинизъм
© Републиканци за България
Слушай новината Слушай новината

Военната помощ за Украйна се превърна в „техническа помощ за защитни цели” в проекта на решение подкрепен от мнозинството.

Това пише в официална позиция от партията на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г., която публикуваме без редакторска намеса:

"Чрез „технически” и процедурни приоми политическа партия „Продължаваме Промяната“ и други партии от мнозинството около месец бавиха разглеждането на възможността за оказване на военна помощ на Украйна както в комисии, така и в пленарна зала. Защо ли? Защото не им стига силата да вземат решение, защитаващо както достойнството на държавата ни, така и живота на невинни хора. Това е управляващото мнозинство в момента - отлагащо необходими решения, увъртащо отговорите на трудни въпроси. 

България предлага три вида помощ на Украйна

Двете важни за момента външнополитически теми - военната помощ за Украйна и европейската перспектива на Северна Македония и Албания са напълно блокирани. Традицията външнополитически проблеми да се използват за вътрешна употреба продължава да се спазва. А това означава, че наближават избори. А от сегашната ситуация губещи са демократично мислещите хора. А децата ни, които твърдим, че се опитваме да привлечем към политическите процеси са повече от отблъснати.

Свидетели сме на политически цинизъм. Свидетели сме на такава незаинтересованост и некомпетентност, чиято вреда за България дълги години няма да може да бъде компенсирана. Чакаха посещението на външния министър на Украйна, за да се сетят за неоказаната подкрепа на фона на откриване на изложба в парламента, показваща жертви и разрушения. А парламентът ще разгледа „техническата помощ” някой друг път. Това е политически цинизъм".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
732 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.04.22 | 00:41

2
Каун!
34286

2022.04.21 | 17:32

1
Мутромилиционерска секта. Нямат общо със дясни и загубеняци

Добави коментар

Водещи новини